Ce citim egirl recomanda

Vampirii sudului


Vampirii suduluiIn 2001 Charlaine Harris a prezentat-o pentru prima oara publicului pe Sookie Stackhouse, o chelnerita din Louisiana, care este un pic altfel decat restul oamenilor.

Considerata de multi cu probleme mentale, Sookie are insa un altfel de secret: ea poate citi mintile tuturor din jurul sau, abilitate pe care a considerat-o toata viata ca o dizabilitate si care a facut-o sa se indeparteze de semenii sai, pe care ii cunoaste astfel mai intim decat si-ar dori.

Insa cand il cunoaste pe vampirul Bill, primul vampir care se afla in micul orasel Bon Temps de cand "mortii vii" si-au anuntat intregii lumi existenta, viata lui Sookie se schimba.

Sookie se indragosteste imediat de Bill, multumita ca, vampir fiind, nu ii aude gandurile, si intra astfel intr-o serie de aventuri fantastice, de-a lungul carora interactioneaza cu diferiti alti vampiri, inclusiv cu figuri regale din aceasta lume, dar si cu alte fiind supernaturale: vrajitoare, varcolaci, zane, rezolvind crime si incercind sa stea ea insasi in viata.

Pana acum au aparut 9 volume din seria aventurilor lui Sookie Stackhouse, pana la sfarsitul anului autoarea promitindu-le fanilor o a 10 carte. In Romania editura Leda a inceput publicarea seriei

Vampirii sudului de Charlaine Harris, primul volum,

Morti pana la apus, aparind in 2007, iar cea de-a cincea parte,

Mort de-a binelea, in martie al acestui an, fiind programate in continuare urmatoarele volume. Seria "Vampirii sudului" sta la baza serialului True Blood, prezentat pe HBO.

 

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu