Ce citim egirl recomanda

Jocurile foamei


Jocurile foamei Katniss, eroina din romanul Jocurile foamei, primul din trilogia cu acelasi nume de Suzanne Collins, este o eroina aparte. Actioneaza la limita ilegalitatii, omoara, minte si se preface de dragul supravietuirii. Insa nu ai cum sa nu o indragesti.

Actiunea se petrece intr-un viitor cu data incerta, cand omenirea supravietuieste in ruinele post-apocaliptice ale Americii, in natiunea Panem, impartia in 12 districte conduse de Capitoliu. Si pentru a razbuna o revolta de acum cateva zeci de ani, a districtelor impotriva conducerii, in fiecare an se organizeaza Jocurile Foamei, un reality show necrutator, in care cate 2 copii, trasi la sorti din fiecare district, sunt pusi sa se lupte pe viata si pe moarte, intr-o arena in care fiecare miscare le este supravegheata, pana cand ramane unul singur in viata.

Katniss nu a avut o viata usoara. Orfana de tata de mica, cu o mama desprinsa de realitate, Katniss a trebuit sa preia rolul de cap al familiei, vanand si aducind hrana pentru mama si sora sa mai mica, Prim. Iar atunci cand numele lui Prim este extras din urna ca fiind cea trimisa sa lupte in Jocurile foamei, Katniss face sacrificiul suprem, declarandu-se voluntara in locul surorii sale. Iar cand al doilea nume tras din urna este al baiatului care a riscat o bataie in copilarie pentru a o ajuta cu o bucata de paine, Katniss isi da seama cat de mult sunt sortii impotriva ei.

Va reusi Katniss sa supravietuiasca acestei incercari, sa iasa din arena Jocurilor foamei fara sa isi calce pe principii? Dar in special, va reusi sa isi dea seama cat se preface pentru supravietuire, si cat sunt de fapt adevarate sentimente pentru baiatul cu care lupta alaturi in arena?

Romanul "Jocurile foamei" de

Suzanne Collins a aparut in Aprilie 2009 la editura Nemira.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu