Ce citim egirl recomanda

Ines a sufletului meu…


Ines a sufletului meu... Nepoata fostului presedinte chilian Salvador Allende,

Isabel Allende, o povestitoare remarcabila, in ale carei scrieri se imbina istoria Americii Latine cu elementele supranaturale si credintele populatiei bastinase, ne invita in cartea "Ines a sufletului meu" in cel mai ambitios proiect al sau.

Bazindu-se pe o documentare de 4 ani, timp in care a citit tot ce a putut despre cucerirea si intemeierea actualului stat Chile in anii 1500, Isabel Allende ne invita intr-o lume magica, cu soldati, cu conchistadori, cu indieni, cu Inchizitie si povesti de dragoste.

Ines Suarez era o simpla croitoreasa in Spania, cand decide sa plece in cautarea sotului, care atras de promisiunea aurului din recent cucerita Peru, o parasise cu ani in urma. O data ajunsa in Lumea Noua, destinul ei se schimba radical cand se indragosteste de

Pedro Valdivia, si impreuna pornesc in aventura vietii lor, si anume cucerirea pamantului pana atunci virgin, Chile.

10 ani Ines a muncit si a luptat alaturi de Pedro, fiind practic intemeietoarea orasului Santiago si devenind astfel o adevarata eroina a Spaniei, ramasa in istorie ca una din personalitatile acelei epoci.

Cartea "Ines a sufletului meu" de Isabel Allende a aparut in 2009 la editura Humanitas Fiction, in colectia "Seria de autor".

 

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu