Astro Citeste viitorul

Simbolistica planetelor


In astrologie semnele care marcheaza planetele traditionale sunt de obicei usor de diferentiat gratie prezentei unuia sau a mai multe dintre cele 4 elemente de baza care se regasesc peste tot in limbajul astrelor. Astfel un cerc va reprezenta spiritul, un semi-cerc va reprezenta mintea, crucea trimite la planul fizic al materiei, iar sageata arata actiunea sau directia.

Spre exemplu, Soarele este reprezentat in astrologie printr-un punct incadrat de un cerc ceea ce poate fi tradus tinand seama de cele de mai sus ca spirit care nutreste samanta creatiei. Luna este o alta planeta care, spre deosebire de Soare nu se mai afla in faza potentialului ci in aceea a cresterii, de aceea fiind reprezentata printr-un semi-cerc care trimite la minte si evolutia pe aceasta cale a spiritului omenesc.

Mercur este o planeta interesanta si complexa reprezentata prin 3 din cele 4 elemente de baza, respectiv semi-cerc, cerc si cruce, iar semnificatia acestora trimite la minte (semi-cerc) care de acum domina spiritul (cerc) si materia (cruce). Venus este asemanatoare din punct de vedere grafic cu Mercur insa aici lipseste semi-cercul (mintea) fiind prezent doar cercul si crucea. In traducere Venus semnifica controlul spiritului asupra materiei.

Pamantul ca semn astrologic este asemanator Soarelui si mai putin altor planete fiind reprezentat printr-o cruce incadrata de un cerc. Crucea in acest caz indica si materia, dar si stabilitatea precum si punctele cardinale, iar cercul este simbolul spiritului. In cazul lui Marte cercul este de asemenea prezent insa apare si o sageata in afara cercului ceea ce arata deopotriva rebeliune si manifestare a unei fortari a spiritului.

Jupiter, Saturn, Neptun si Uranus sunt toate planete cu simboluri complexe, destul de greu de interpretat, in care se arata pe cale grafica o lupta continua intre minte, spirit si materie bineinteles in forme diferite, in fiecare caz unul dintre elementele de baza dominandu-le pe celelalte. Pluto este si ea o planeta interesanta reprezentata grafic printr-un semi-cerc plasat pe o cruce, semicercul incadrand un cerc ceea ce inseamna ca mintea trancende materia in ascensiunea sa catre spirit.

Faptul ca planetele au putut fi codificate astfel este un element pozitiv prin gradul de cunoastere profunda a lor care este necesara pentru a se duce la bun sfarsit acest proces, dar aceasta nu inseamna ca putem sa reducem planetele si influentele lor doar la niste simboluri. Lucrurile stau ceva mai complex insa e bine de inteles de ce se folosesc anumite semne pentru reprezentarea grafica a planetelor si care este semnificatia acestor semne.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu