Astro Astrologia zodiilor

Semnificatia eclipselor in astrologie


Eclipse in astrologie

Prin traditie eclipsele sunt purtatoare de semne rele pentru locuitorii Pamantului indiferent daca vorbim de eclipse solare sau de eclipse ale Lunii. Dintotdeauna oamenii le-au privit ca fiind malefice, ele putand aduce tot felul de dezastre atat pentru planeta noastra cat si pentru locuitorii sai. Nu se stie exact care este explicatia rationala a acestei interpretari, dar unele voci sustin ca efectul de umbrire a unor zone intinse de pe glob poate slabi anumite forte vitale ceea ce creeaza un teren favorabil aparitiei unor catastrofe majore precum cataclisme naturale sau epidemii ucigatoare ori conflicte armate.

Totusi rata de producere a eclipselor in acelasi spatiu geografic nu este chiar atat de inspaimantatoare repetandu-se o data la aproximativ 600 de ani, iar din punct de vedere astrologic efectele fatidice ale unei eclipse depind in mod direct de casa astrala in care se petrece acest lucru. Astfel, in functie de ascendent, descendent si alti factori strict astrologici eclipsele pot anunta o stare mai proasta economica sau de sanatate pentru nativii unui semn, evenimente tragice, dezastre in plan social sau chiar mari catastrofe naturale.

Ceea ce este cert e faptul ca intotdeauna eclipsele vor afecta in mod direct in primul rand nativii din casele astrologice in care se produc. In conjunctie cu soarele sau cu luna ele pot ameninta chiar speranta de viata a barbatilor respectiv a femeilor, iar in conjunctie cu o planeta oarecare vor fi un semn ca ceva rau urmeaza sa se intample. Efectele nu se produc imediat ci dupa un interval de timp direct proportional cu distanta fata de orizont la momentul efectiv al aparitiei eclipsei. Pentru eclipsele de soare poate fi vorba chiar si de ani buni de zile, iar pentru cele de luna e vorba uneori si de cateva luni pana la aparitia efectelor malefice.

Se mai stie referitor la eclipse si faptul ca ele pot avea si un efect benefic pentru anumite arii terestre care nu sunt umbrite la momentul producerii lor. Astfel se crede ca eclipsele pot fi si o modalitate de punere in evidenta si situare pe un curs favorabil a unei zone anume de pe glob unde s-a intarziat luarea unor decizii eficiente prea multa vreme. Eclipsele totale de soare sunt si acestea privite in astrologie ca semn al unor inceputuri, e drept mai radicale, dar proaspete si oarecum aducatoare de sperante.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu