Astro Astrologia zodiilor

Semnificatia astrologica a culorilor


Astrologie - Culorile si Zodiile

In astrologie, culorile spectrului luminii (rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet) sunt asociate de multa vreme cu planetele, deoarece s-a stabilit ca exista legaturi intre energiile acestor nuante ale spectrului luminii si planetele lor corepondente.

Astfel, Soarele este asociat cu Rosul, Luna cu Portocaliul, Marte cu Galbenul, Mercur cu Verdele, Albastru cu Jupiter, Venus cu Indigo, iar Saturn cu Violetul. Prin analogie, caracteristicile binecunoscute ale fiecarei planete astrale au fost apoi transferate si asupra culorilor care le completeaza.

Mai mult decat atat, culorile spectrului luminii au fost asociate si cu diferite pietre pretioase, despre care se crede ca ar avea proprietati vindecatoare, si aici putem aminti perechile Rubin-Rosu, Perla-Portocaliu, Coral-Galben, Smarald-Verde, Topaz-Albastru, Diamant-Indigo, Safir albastru – Violet.

Culoarea Rosu exprima in mod traditional caldura, fiind un element al focului. Este de fapt si cea mai calda dintre culorile spectrului luminii, potentand vitalitatea, circulatia sangelui si aducand un aport benefic de energii catre toate partile corpului. Rosul nu se foloseste niciodata in scop terapeutic pe stomacul gol si nici nu trebuie asociat cu starile de febra sau inflamatii marcate de cresterea temperaturii.

La polul opus, albastrul de exemplu, este o culoare rece, care poate calma cresterile de temperatura, fiind in egala masura si un bun antiseptic. Albastrul este util si in afectiuni ale plamanilor, diaree si dizenterie etc. Inclusiv alimentele colorate in albastru vor putea calma afectiuni care se manifesta prin cresteri ale temperaturii, agitatie sau lipsa de somn. Totusi, albastrul nu se recomanda sa se foloseasca in bolile respiratorii cronice sau in afectiunile reumatismale.

Verdele este o culoare neutra, nici calda si nici rece, si poate neutraliza diferite substante toxice, fiind un excelent bactericid si dezinfectant. Verdele poate ajuta la detoxifieri generale ale organismului, dar si la cresterea masei musculare. In alimentatie, salatele si alimentele naturale de culoare verde vor ajuta organismul sa faca fata mai usor bolilor sau atacurilor bacteriilor.

Toate celelalte nuante ale spectrului luminii sunt de asemenea asociate cu alte valori terapeutice, iar din punct de vedere strict astrologic ele au si o incarcatura spirituala profunda, diferita dupa zona de spectru careia ii apartin. Desi introducerea lor in astrologie este de data relativ recent, totusi se poate spune ca si-au castigat un loc binemeritat printre uneltele de lucru specifice astrologiei moderne si pot aduce revelatii neasteptate acolo unde metodele traditionale mai dau gres uneori.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu