Astro Astrologia zodiilor

Karma in astrologie


Karma - Astrologie si semne zodiacale

Termenul karma trimite la actiune, la indeplinirea unui act de vointa si sta la baza multor filosofii asiatice, care afirma ca tot ceea ce facem in aceasta viata va avea un impact major asupra destinului nostru ulterior. Spre deosebire de crestinism, unde se accepta ca necesara si de la sine inteleasa vointa divina, in religiile care promoveaza filosofia karmica omul este liber sa faca orice, dar trebuie sa inteleaga ca actiunile sale au un efect de bumerang asupra modului in care va evolua pe alte planuri ale existentei.

In astrologie karma este vazuta ca o relatie simpla intre cauza si efect. Pentru fiecare actiune intreprinsa de noi, exista si un raspuns opus, de forta egala. Raul va fi intampinat astfel cu un rau de aceeasi intensitate, fie in aceasta viata fie intr-o alta viata, iar binelui i se va raspunde pe masura. Pentur fiecare zodie in parte exista si anumite situatii specifice care pot fi analizate in amanuntime, iar in acest caz destinul, hazardul si liberul arbitru joaca un rol special, care ne poate apoi spune in ce mod ne afecteaza karma cursul evolutiei noastre ulterioare.

Cunoasterea in amanunt a hartii noastre astrale de la nastere ne poate ajuta sa identificam acele elemente care ne sunt practic sortite noua inca din prima zi de viata si sa incercam sa prevenim dezechilibrele initiale, harazite noua de catre o pozitionare nefasta a planetelor, prin jocul karmic al existentei, adica sa intreprindem anumite actiuni benefice noua exact in momentele in care suntem mai defavorizati de catre astre. Astfel se pot fixa niste obiective clare in viata si nu mai esti la voia sortii ci vei fi capabil sa iei niste masuri clare pentru a-ti oferi tie si familiei tale un bun echilibru de viata. Intr-un fel este ca si cum ai incerca sa sfidezi destinul prin actiuni bine gandite si cu efecte dintre cele mai pozitive.

In ce priveste destinul unei persoane, din punt de vedere astrologic acesta este trasat nu doar de catre pozitionarea planetelor la nastere, dar si de imprejurarile in care s-a produs nasterea precum si de locul unde se intampla sa fii adus pe lume. Anumite elemente prezente in acest context pot influenta in bine sa in rau evolutia unei persoane si iarasi, din punct de vedere al karmei, se pot lua mai multe masuri care sa corecteze eventual tot ceea ce poate ameninta o buna evolutie ulterioara. O schimbare de decor prin mutarea intr-o alta tara sau localitate va avea sau nu niste efecte pozitive, iar daca se renunta la traiul alaturi de parinti pentru o viata independenta de asemenea poate sau nu sa aduca avantaje in ce priveste existenta de zi cu zi precum si cursul destinului.

In sfarsit, liberul arbitru, adica capacitatea omului de a intreprinde orice actiune fara a fi pedepsit de nimic altceva decat de legea care guverneaza karma, este un alt criteriu de luat in calcul atunci cand ne raportam la valentele astrologice ale filozofiei karmice. Aici nu se mai discuta despre harta astrala sau de conditiile precise ale nasterii ci va fi vorba de o vulnerabilitate mai mare a noastra in momentele cand astrele nu ne sunt exact favorabile. De aceea este indicat ca acele actiuni (pacate, in crestinism) care pot genera perturbari ale destinului nostru sa fie curatate prin indeplinirea de actiuni benefice pentru semenii nostri, pentru animale sau pentru mediul inconjurator. Astfel vom putea imbuna astrele, care nu vor mai fi la fel de amenintatoare in momentele cand pozitia lor ne este nefavorabila.

A trai in acord cu filosofia karmica inseamna pana la urma sa traiesti pe deplin constient si responsabil pentru toate faptele tale si nu sa te razvratesti prosteste impotriva astrelor de fiecare data cand lucrurile nu iti merg prea bine. Cu siguranta, de multe ori vei cunoaste esecul doar din cauza propriilor tale actiuni trecute care te-au condus incetul cu incetul catre un deznodamant nefast. De aceea, pe viitor este indicat sa iti revezi cursul vietii si sa corectezi pe cat posibil toate actiunile tale gresite, ferindu-te bineinteles sa mai faci si alte fapte care, de asemenea se vor inregistra pe karma ta personala ca actiuni negative.

foto © Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu