Astro Citeste viitorul

Chiromantia sau arta cititului in palma


Un domeniu foarte interesant al astrologiei este arta cititului in palma, oarecum neglijata in prezent, dar inca foarte prezenta in toate colturile lumii. Exista, e adevarat, mici diferente de la o cultura la alta insa chiromantia a fost constant practicata peste tot in lume de-a lungul istoriei omului, sugerandu-se astfel faptul ca poate fi vorba de mai mult decat o pseudostiinta in aceasta incercare de a descoperi aspecte ale viitorului si personalitatii umane prin atenta consultare a geografiei palmei si a formelor sale.

Din punct de vedere al locului sau de origine chiromantia se pare ca se trage din antica Indie de unde mai apoi a fost preluata si raspandita pe intreg teritoriul Imperiului Roman, dar si in toata Asia. Cel mai renumit personaj al lumii vechi care a practicat aceasta arta este filozoful grec Anaxagoras, de asemenea un pasionat al astrologiei si inflentelor pe care le aveau planetele asupra destinului uman..

Chiromantii cred ca liniile si forma palmei pot ajuta la definirea caracterului unei persoane precum si la stabilirea unor aspecte ale destinului viitor al acestei persoane. Pe langa liniile din palma, "linia inimii", "linia vietii" etc. practicantii acestei arte sunt interesati si de proeminentele si conturul palmei, forma degetelor, aspectul si culoarea pielii, astfel reusind sa prezica cat mai exact un curs ulterior al destinului.

Mana/palma care este initial analizata, fie stanga fie dreapta, trebuie sa fie cea dominanta sau, altfel spus, mana de care se foloseste posesorul ei pentru majoritatea activitatilor zilnice, in special pentru scris. Cealalta mana este si aceasta luata sub analiza mai tarziu, dar mai putin pentru aspecte legate direct de persoana investigata si mai degraba pentru clarificarea unor puncte neclare rezultate din analiza initiala a mainii dominante.

Pentru chiromantii profesionisti palma si degetele reprezinta o arie care poate fi impartita in mai multe sectiuni, fiecare corespunzand unui anume aspect de personalitate sau, cum se credea in trecut, unui anume zeu sau zeita, responsabili cu aceste trasaturi de personalitate. Degetul inelar, de exemplu, ofera informatii despre viata artistica si sociala a subiectului investigat, fiind corelat uneori si cu marele zeu grec Apollo.

Din punct de vedere stiintific se stie ca mana stanga se afla sub controlul lobului drept al creierului, aici putand fi regasite trasaturile care definesc dezvoltarea emotionala a unei persoane in plan interior, personal si spiritual. In opozitie, mana dreapta se afla sub controlul lobului stang, aici discutandu-se despre eul social al unei persoane, despre educatie, experienta sa de viata si planul ratiunii.

Forma palmelor poate fi si chiar este incadrabila intr-un grafic general unde se vor regasi cam 10 tipuri predominante, corespunzatoare celor 10 elemente sau temperamente utilizate de chiromanti in analiza lor. Prin analiza initiala a formei palmelor unei persoane iti poti da seama daca ai de-a face cu un tip de personalitate energic sau cu unul ambitios, fricos si asa mai departe.

Imediat dupa analiza formei palmelor urmeaza o analiza mai detaliata a liniilor importante dintre care amintim Linia vietii, Linia capului/mintii, Linia inimii, Linia Soarelui, Linia lui Mercur si Linia destinului. Acestea vor oferi detalii despre sanatatea persoanei in cauza, despre stabilitatea emotionala, perspectivele sale amoroase, speranta de viata si altele. In functie de cursivitatea liniilor si de cat de marcate sunt ele in palma de asemenea se pot trage niste concluzii revelatoare pentru analiza profilului astrologic al unei persoane.

Desi nu exista inca dovezi de natura strict stiintifica care sa confirme traditia si concluziile artei chiromantilor se tolereaza totusi fara mari probleme aceasta practica datorita faptului ca, pe alocuri, unele dintre uneltele sale de lucru, pot fi confirmate si prin teorii argumentate stiintific, si de aceea se asteapta ca viitorul sa decida daca este intr-adevar vorba despre o traditie serioasa si bine fundamentata sau doar de o alta modalitate placuta de petrecere a timpului.

Asocierea mecanica dintre anumiti practicanti ai chiromantiei, care provin din zona promiscua a socialului, si ghicitul in palma nu a fost de prea bun augur pentru viitorul acestei practici, dar gratie Internetului iata ca se revine la sentimente mai bune si multe persoane devin brusc interesate de insusirea si aprofundarea cunostintelor pe care aceasta arta le are de transmis catre toti doritorii. Informatia existand din abundenta nu mai ramane decat sa fie corect sintetizata pentru a ajunge si dvs. la niste concluzii argumentate care sa confirme sau nu valabilitatea chiromantiei si pentru omul modern sau, dimpotriva, caracterul sau perimat, dar cu certe valente distractive.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu