Astro Astrologia zodiilor

Astrologia ca unealta de autocunoastere


Autocunoasterea prin intermediul astrologiei

La fel ca si artele frumoase, si astrologia poseda o latura esoterica, ascunsa, care se cere descoperita si inteleasa, ajutandu-ne pe noi, cei care ne apropiem de secretele sale, sa ne imbogatim cu putin cunostintele, dar in egala masura sa si intram in legatura cu fiinta noastra spirituala si sa crestem armonios impreuna cu aceasta.

Pentru studiul particular, specific amatorilor, astrologia este deci si o cale de autocunoastere, care sa ne ofere infinite satisfactii in plan spiritual si care sa ne ajute sa ne descoperim mai impliniti din multe puncte de vedere la final. Intelegand legatura stransa dintre astre, energii diverse si propria noastra fiinta putem cu totii sa si actionam in deplina cunostinta de cauza, ajutandu-ne noi insine sa progresam pe drumul cunoasterii si al desavarsirii spirituale.

Este de preferat de multe ori sa intelegi de ce ti se poate intampla tocmai tie un lucru bun sau mai putin bun decat sa te miri cu gura cascata de unul singur sau sa acuzi in stanga si in dreapta, fara a intelege ca, de fapt, tu insuti poti fi responsabil pentru tot cursul vietii tale si pentru implinirile si neimplinirile care puncteaza acest drum.

In astrologie, Soarele, de exemplu, reprezinta propria ta individualitate si te poate ajuta sa te intelegi mai usor ca univers spiritual propriu. Cu cat mai rece va fi deci acest soare personal, cu atat mai reci vor deveni si lucrurile in viata ta, dar caldura si stralucirea vor putea sa schimbe lucrurile la 180 de grade. Prin opozitie, Luna reprezinta sfera emotiilor si a comunicarii, iar echilibrul dintre Soare si Luna va putea aduce mereu un plus de speranta si noroc in viata fiecaruia dintre noi.

In sfarsit ascendentul unui semn zodiacal reprezinta imaginea noastra publica, de multe ori aflata la voia altora si neputand sa fie intotdeauna influentata de vointa si perceptia noastra. Si in acest caz, in functie de modul in care alegem sa ne construim o buna imagine si sa ne mentinem constanti din acest punct de vedere, vom reusi sa avem sau nu sansa de a fi mai mult sau mai putin placuti de ceilalti.

Toate aceste aspecte de natura astrologica pot fi intelese si speculate pentru binele nostru si devenirea noastra in plan spiritual, dar important este sa fii sincer cu tine insuti si sa iti accepti la fel de usor atat plusurile cat si minusurile. Plecand de la adevar si claritate de viziune, se poate astfel incepe un lung drum al cresterii spirituale care nu se va incheia odata cu moartea trupeasca ci va putea fi continuat si multa vreme dupa aceea. Totul este deci posibil, dar nu inertial ci trebuie sa iti si asumi propriul destin pentru a-l putea mai apoi si schimba in bine.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu