Astro Citeste viitorul

Astro-terapia prin apelul la culori


Astrologie - Culorile si Zodiile

Astrologia foloseste de multa vreme o arta a vindecarii prin apelul la pietrele pretioase, care pe langa proprietatile lor intrinseci ofera si o cale de vindecare a spiritului prin culorile pe care le afiseaza.

In prezent, este foarte dificil pentru cei mai multi dintre noi sa ne procuram fie si macar una sau doua dintre aceste pietre pretioase, dar terapia va functiona multumitor si daca se folosesc simple margele de sticla colorata in locul lor.

Vindecarea prin apelul la culori pleaca de la ideea ca lumina perceputa in moduri diferite pote impresiona spiritul intr-o maniera benefica, provocand modificari ale starilor sufletesti care se vor resimti in planul fizic, al sanatatii organismului.

Culorile cu efecte dintre cele mai bune asupra spiritului uman nu sunt prea multe, ele fiind de fapt chiar culorile curcubeului:

1. Rosul stimuleaza circulatia sangelui, reduce anemia si da vitalitate intregului organism, fiind culoarea curajului si a increderii in sine.

2. Galbenul este defolos in afectiunile sistemului nervos, afectiunile pielii si ale sistemului digestiv. Este culoarea intelepciunii si a eforturilor de auto-cunoastere ale umanitatii si stimuleaza activitatea cerebrala, organele interne, reducand oboseala din organism.

3. Verdele este culoarea specifica naturii si de aceea va oferi pace si fericire, ajutand la calmarea persoanelor agitate si dand o senzatie de prospetime si agerime a spiritului. Este de asemenea o culoare care ajuta la reglarea unor glande cu functii speciale.

4. Albastrul trimite direct la partea profund spirituala a vietii, fiind o culoare care este insotita prin excelenta cu activitatile creierului, dar ajutand si la detoxifierea organismului si la calmarea durerii. Este o culoare care indeamna la studiu si meditatie profunda.

5. Portocaliul este culoarea sacrului, fiind un bun antidot al starilor de depresie, singuratate sau plictis. Ne poate insoti de fiecare data cand dorim sa ne apropiem mai mult de cele sfinte ale vietii.

6. Violetul este o culoare care trimite la zona sentimentelor, a afectiunii si a relatiilor interumane si de aceea va stimula atat viata sexuala cat si planul relatiilor din familie si din societate.

7. Indigoul este culoarea onestitatii si a unitatii, dar si a blandetii. Ajuta la calmarea optima a starilor de nervozitate, optimizeaza activitatea sistemului limfatic, stimuleaza digestia si amelioreaza problemele ochilor si ale urechilor.

8. Albul include de fapt toate celelalte culori si confera purtatorului un sentiment de pace si simplitate precum si deschiderea catre ceilalti, prietenie. Albul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale si calmeaza cu succes mai toate problemele mentale.

Multe alte afectiuni pot fi tratate prin apelul la pietrele pretioase de culori diferite, dar aceasta este o arta pe care o stapanesc probabil foarte putine persoane si despre care se mai cunosc in prezent foarte putine lucruri. Cert este faptul ca terapia prin culori functioneaza si inca fara efecte secundare, calmand diferite afectiuni doar prin folosirea alternativa a jocului de culori.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu