Sanatate Sfaturi si sugestii

Zeama de sfecla rosie poate scadea presiunea arteriala

Zeama de sfecla rosie poate scadea presiunea arteriala
Savantii din medicina au descoperit recent faptul ca sfecla rosie poate avea un efect foarte bun asupra reducerii presiunii arteriale la bolnavii hipertensivi, un singur pahar de zeama de sfecla rosie putand sa mentina presiunea arteriala la cote rezonabile timp de 24 de ore.

Se pare ca anumite substante din sfecla rosie, numiti nitrati, si care apar in stare naturala, intra in reactie cu unii compusi din sange si creeaza un gaz care determina largirea vaselor de sange, fapt care conduce la diminuarea presiunii arteriale si la reducerea riscurilor pe care le ridica bolile de inima pentru sanatate.

Suplimentar, sfecla rosie contine si o serie de alte substante utile pentru echilibrul organismului uman dintre care amintim acidul folic, vitaminele din gama complex B, vitaminele A si C, calciul, magneziul, fosforul, potasiul, amino-acizii si unii antioxidanti.
Aceste proprietati se dovedesc utile si pentru tratarea unor aspecte diverse care privesc sanatatea, sfecla rosie putand fi benefica pentru detoxifierea ficatului, ame…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu