Sanatate Sfaturi si sugestii

Voi ce parere aveti despre asta?

Voi ce parere aveti despre asta?Orgasmul promoveaza sanatatea conform opiniei specialistilor in medicina!

Oricine se intreaba inca daca orgasmul aduce vreun beneficiu real pentru sanatate poate sa stea complet relaxat in aceasta privinta intrucat intr-adevar orgasmul este de mare folos sanatatii noastre, stimuland in bine multe dintre procesele vitale ale organismului uman.

Primul si probabil cel mai mare merit care se poate acorda orgasmului este eliberarea constanta de stresul acumulat in timp, prin sedintele periodice de sex finalizate prin orgasm eliminandu-se adevarate poveri psihologice de pe umerii nostri.

Functionand similar cu pilulele care ne scapa de dureri, orgasmul are si un rol analgezic pentru organismul nostru, detensionand trupul si eliberand celebrele substante numite endorfine care ajuta la diminuarea considerabila a senzatiilor de durere cu pana la 70%.

Un alt rol pozitiv al orgasmului pentru sanatatea noastra este de regasit si in plan alimentar, aici medicii aratandu-ne cum prin producerea suplimentara de feniletilamina la finalul actului sexual apetitul alimentar poate cunoaste o diminuare multumitoare, incurajandu-se astfel un mai bun control al greutatii corporale.

Se stie de altfel ca sedintele periodice de sex ard caloriile la fel de eficient ca si exercitiul fizic, iar serotonina produsa tot pe cale sexuala de asemenea va asigura o senzatie de bine care sa potoleasca poftele alimentare care mai apar pe durata zilei si in special seara, inainte de culcare.

Sistemul circulator, dar si sistemul nervos beneficiaza de asemenea din plin de substantele eliberate in organism pe calea orgasmului sexual, si din acest punct de vedere orgasmul dovedindu-se inca o data de folos pentru sanatatea noastra.

In mod similar, sistemul imunitar primeste stimuli pozitivi in urma orgasmului, astfel incat una peste alta, orgasmul ne aduce garantat multe beneficii pentru sanatate si nu e deloc de mirare de ce ne simtim atat de atrasi de sexul de calitate, astfel noi oferindu-ne atat compania placuta a celor pe care ii iubim cat si multa sanatate si pofta de viata.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu