Sanatate Sfaturi si sugestii

Sanatatea casniciei voastre = sanatatea propriului vostru organism

Sanatatea casniciei voastre =  sanatatea propriului vostru organismCasnicia este placuta doar in prezenta armoniei si dragostei care guverneaza viata de familie, o astfel de relatie consfintita prin lege aducand, asa cum ne arata statisticile, multe beneficii pentru sanatatea ambilor parteneri si inca pe termen foarte lung de vreme.

Acesta este motivul pentru care toti cei implicati intr-o casnicie de succes merita sa lupte necontenit pentru restabilirea echilibrului in viata de familie, doar in acest mod ambii parteneri asigurandu-se ca isi vor pastra si o sanatate de fier, foarte necesara pentru ducerea traiului de zi cu zi in cele mai bune conditii.

Armele cele mai eficace prin care casnicia cunoaste un ritm ascendent sunt mereu la indemana celor doi parteneri, iar atunci cand se pune accentul prioritar si pe asemenea cai de atac atunci si viata de familie ca si sanatatea cuplului se mentin la cotele lor optime:

1. Regulile de convietuire in comun sunt esentiale pentru fericirea casnica, aceste reguli trebuind sa fie discutate si stabilite in primii ani de casnicie, atunci cand fiecare partener vine cu propriile idei despre o casatorie de succes si cand trebuie facute compromisurile necesare pentru aducerea lucrurilor la un numitor comun.

2. Sexul de calitate este de asemenea important pentru o viata de familie echilibrata, dar nu si decisiv pentru fericirea cuplului. Nu intotdeauna suisurile si coborasurile unei relatii sau influentele externe vor incuraja sexul la superlativ, dar cei doi parteneri trebuie sa fie flexibili din acest punct de vedere si sa nu renunte la eforturile comune de mai bine chiar si atunci cand viata sexuala pare sa fie la un nivel foarte scazut.

3. Greutatea corporala este un factor de risc major pentru succesul in casnicie deoarece loveste direct in aspectul fizic si imaginea de sine a ambilor parteneri. Cu cat mai atent se supravegheaza dieta si cu cat mai mult interes se acorda greutatii corporale de catre ambii parteneri cu atat mai lin va fi si cursul ulterior al vietii de familie.

4. O viata activa, punctata de putin exercitiu fizic, multe plimbari in aer liber si diverse activitati de voluntariat si de placere pot aduce foarte multe schimbari in bine pentru viata de cuplu, cimentand in acelasi timp si dragostea dintre cei doi parteneri. Nu este deloc o idee buna sa se traiasca izolat si cuplurile care inteleg acest lucru ofera si sanse mai mari propriei lor casnicii.

5. Generozitatea, caritatea, compasiunea nu sunt valori morale care se adreseaza doar crestinilor practicanti ci sunt la fel de necesare si in viata de cuplu, doar in acest mod partenerii putand sa isi acorde sprijin adecvat in caz de boala, probleme familiale, somaj sau alte necazuri care ne pandesc pe toti de-a lungul vietii. A fi pe deplin uman este esential pentru o persoana casatorita, atat din punct de vedere a fericirii familiale cat si a sanatatii fizice si mentale a celor doi parteneri.

Multe alte valori si calitati sunt necesare ambilor soti intr-o casnicie, promovand in mod progresiv sanatatea vietii de cuplu, iar aceste valori se vor descoperi cu incetul odata cu trecerea anilor si dobandirea unei experiente suplimentare de viata, fiind cu adevarat un succes si o satisfactia la final sa iti probezi cu fapte si dovezi nenumarate de dragoste ca ai facut chiar tot ce trebuia pentru a iti tine partenerul fericit, tu insuti bucurandu-te de multa fericire oferita de partenerul tau de viata.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu