Sanatate Sfaturi si sugestii

Vitamina B7 poate trata eczemele si caderea parului

Vitamina B7 poate trata eczemele si caderea parului
Cunoscuta si sub denumirea de vitamina H sau biotina, vitamina B7 face parte din complexul de vitamine B si nu este una dintre vitaminele des vehiculate in prim-planul lumii medicale deoarece deficiturile de biotina apar foarte rar, nefiind de aceea necesar un aport zilnic de suplimente sau alimente care sa o contina.

La fel ca multe vitamine din gama sa, vitamina B7 se poate gasi in ficat, conopida, morcovi, banane, cereale, drojdie sau carnea unor pesti oceanici si noi ne-o procuram de regula fara mari probleme din painea si alimentele pe care le consumam zi de zi. In cazuri rare, deficitul de biotina poate conduce la iritatii ale pielii, pierderi ale parului, probleme de circulatie, dar si o crestere a colesterolului.

Recent insa savantii au avansat si ideea suplinirii nevoilor organismului cu aceasta vitamina in cazurile in care exista probleme de piele si/sau o cadere accentuata a parului, iar piata cosmeticelor a si venit sa raspunda prompt, punandu-ne la dispozitie sampoane si creme fortificate cu biotina pentru prevenirea caderii parului sau problemele de piele.

Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu