Sanatate Sfaturi si sugestii

Laptele de capra castiga teren si in industria cosmetica

Laptele de capra castiga teren si in industria cosmeticaFaimosul lapte de capra, atat de renumit pentru proprietatile sale nutritive de exceptie, superioare celor ale laptelui de vaca, a inceput sa fie folosit tot mai des si in industria cosmetica, unde chimistii il utilizeaza deja drept ingredient principal la prepararea de produse pentru regenerarea si intinerirea tenului si a pielii in general.

Ca parte a unei diete regulate, laptele de capra ofera multe vitamine, proteine si minerale organismului uman, dar fara a il incarca cu grasimi asa cum se intampla cu laptele de vaca nedegresat. Fiind si mai bogat in vitamina A, laptele de capra poate fi procesat mai bine de catre organism, continand si o serie de antioxidanti foarte utili pentru sanatatea organismului, a pielii frumoase inclusiv.

Savantii au descoperit faptul ca, spre deosebire de alte tipuri de lapte animal, laptele de capra poate fi mult mai usor integrat in compozitia unor creme de frumusete gratie prezentei din abundenta a vitaminei A, a zincului si a alfa-hidroxi acizilor, toate utile pentru exfolierea, regenerarea si intinerirea pielii.

Ca parte a unui tratament de frumusete care sa includa lapte de capra servit la dieta si produse cosmetice din lapte de capra utilizate zilnic, cercetarile au aratat faptul ca efectele sunt dintre cele mai bune, facandu-si simtita eficacitatea in maximum o luna de la data inceperii curei de frumusete. Pielea va deveni astfel mai catifelata si mai elastica, iar organismul se va resimti pozitiv in urma aportului util de nutrimente esentiale.

In Romania, sunt deja disponibile multe produse cosmetice pe baza de lapte de capra, incepand cu sapunuri, creme de masaj si lapte de baie si pana la creme de ingrijire, sampoane si lapte de corp, acestea continand pe langa laptele de capra si diferite alte ingrediente benefice sanatatii pielii precum extractul din aloe, uleiul de jojoba sau proteinele din germeni de grau.

Intrucat oferta este deja foarte bogata, iar unele produse suspecte si-au facut si acestea aparitia pe din dos, va recomandam maxima atentie la achizitionarea cosmeticelor pe baza de lapte de capra, pretul modic al produselor de calitate osciland undeva intre 100-200 de RON pentru cremele de ingrijire si 20-60 RON pentru celelalte cosmetice secundare.

Suplimentar, este foarte bine daca va puteti procura si lapte de capra pentru consum tot de la producatorii certificati pentru a beneficia din plin de toate avantajele pe care le ofera acest minunat elixir al tineretii pentru frumusetea si sanatatea dumneavoastra. Nu uitati totusi ca laptele de capra trebuie sa fie ingredientul de baza pentru produsele cosmetice cumparate deci nu aruncati banii pe acelea care il includ pe lista, dar nu intr-o proportie satisfacatoare.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu