Sanatate Sfaturi si sugestii

Copiii ar trebui opriti de la consumul de bauturi energizante

Copiii ar trebui opriti de la consumul de bauturi energizante
Bauturile energizante, atat de gustate de unii dintre copii si adolescenti in mod special, sunt suspectate ca ar putea agrava multe conditii de sanatate de tipul diabetului, a problemelor cardio-vasculare, cerebrale, de greutate sau de comportament si se crede de aceea ca nu este indicat consumul de astfel de bauturi in special de catre copii si adolescenti.

Ocazional, bauturile energizante pot fi savurate de mai oricine fara riscuri pentru sanatate, dar nu trebuie sa facem din asta un obicei deoarece exista probleme serioase care pot aparea in timp daca se consuma in mod regulat astfel de produse cu concentratii mari de cafeina, taurina sau guarana.

Nu s-au facut deocamdata studii detaliate asupra impactului adus de consumul de bauturi energizante asupra tinerilor de varsta scolara, dar se crede ca multe dintre substantele pe care acestea le contin pot afecta serios unii centri nervosi si organe ale corpului aparand astfel ca efect secundar boli diverse ale organismului.

La cabinetul medical, medicilor li se recomanda in acest sens sa intrebe mereu tinerii cu probleme de sanatate si daca obisnuiesc sa consume des bauturi energizante deoarece eliminarea lor din dieta tineri…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu