Sanatate Sfaturi si sugestii

Unghii false

Unghii falseManichiura reprezinta pentru majoritatea femeilor un detaliu al propriei personalitati, ce necesita intreaga atentie. Din nefericire nu intotdeauna putem avea o manichiura ireprosabila, uneori datorita anumitor incidente unghiile pot avea de suferit sau datorita exfolierii acestora suntem in imposibilitatea de a avea manichiura dorita. Daca manichiura naturala nu da rezultate atunci se poate apela si la cea artificiala.

Unghii din portelan
Aplicarea acestora incepe prin punerea unui suport special peste unghia naturala, apoi se adauga portelanul (realizat dintr-o compozitie speciala) si se construieste astfel o unghie in continuare celei naturale, lugimea acesteia ramanind la alegerea clientei. Acest gen de manichiura poate rezista si pana la 3 luni de zile, si necesita o ingrijire din doua in doua saptamani. Intretinerea lor se realizeaza prin pilirea stratului superior si adaugarea altuia, oferind astfel un aspect natural unghiei.

Unghii din gel
Aceste unghii sunt compuse din portelan dentar si se gasesc sub forma de capsule de gel. Aplicarea lor se relizeaza prin lipirea unei unghii de plastic de la jumatatea unghiei naturale, se pileste bine pana nu se mai observa diferenta dintre unghia naturala si cea artificiala, dupa care se aplica un strat de gel. Acestea sunt mai putin rezistente decat cele de portelan, iar persoanelor care au contact mai des cu tastaturile li se recomanda sa evite aplicarea acestor unghii deoarece astfel deteriorarea unghiilor este mai rapida.

Unghii din plastic
Acestea sunt si cele mai raspandite, dar si cele mai putin recomandabile deoarece rezistenta lor este de mai putin de 2 saptamani. Aplicarea lor consta in simpla atasara a unghiei de plastic deasupra celei naturale, fara a se mai adauga ceva.

Unghiile artificiale trebuiesc in permanenta ingrijite pentru a evita consecintele defavorabile determinate de acestea. Trebuie periodic sa mergi la o manichiurista pentru a evita caderea unghiei, acest lucru intamplandu-se deoarece lipiciul unghiei se slabeste si unghia artificiala cade de pe cea naturala. Un alt motiv de a merge la programarile de ingrijire este pentru a evita subtierea unghiei naturale si totodata pentru a evita decolorarea acesteia (de exemplu: daca intra apa sub unghiile false, cele adevarate pot dezvolta o ciuperca ce se infecteaza si devine verde).
Manichiura artificiala are avantajele si dezavantaje sale, insa indiferent daca noi hotaram sa apelam la aceasta metoda sau nu trebuie in permanenta sa acordam un anumit timp pentru ingrijirea unghiilor fie ele naturale sau false.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu