Sanatate Sfaturi si sugestii

Un gatit fara dureri de stomac

Un gatit fara dureri de stomacMulte dintre problemele sistemului digestiv pot fi cauzate in mod direct de folosirea unor ustensile si recipiente inadecvate pentru gatit si servit masa si tot mai multe voci din lumea medicilor sau savanti cu renume acuza teflonul si aluminiul ca principali factori de risc pentru deteriorarea sanatatii multora dintre persoanele care au dezvoltat subit afectiuni ale stomacului.

In prezent, la moda au inceput sa fie recipientele de gatit pe baza de sticla si fonta, aparand si pe piata din Romania o serie de oferte in acest sens, diferentiate bineinteles prin raportul pret-calitate. Recipientele altadata foarte cautate pe baza de teflon si aluminiu nu mai sunt atat de mult la moda, ceea ce arata faptul ca lumea a inceput sa constientizeze riscurile la care se expune prin prepararea alimentelor in astfel de recipiente.

Aluminiul, de exemplu, este un metal care intra in reactie foarte repede cu alti compusi, generand tot felul de saruri destul de nocive pentru sanatate. In ce priveste teflonul, acesta este mai putin nociv decat aluminiul, dar prezinta si acesta riscuri atunci cand este zgariat sau supus atacului constant al detergentilor de vase. De fapt se si recomanda chiar de catre producatori ca in cazul recipientelor pe baza de teflon sa nu se foloseasca la gatit sau la curatarea lor ustensile ascutite, metalice sau detergentii de vase.

Separat de tipul de recipiente in care alegem sa ne gatim mancarea, sistemul digestiv mai poate fi afectat si de ingredientele pe care le introducem in preparatele noastre culinare, fiind tot mai recomandat sa se elimine toate ingredientele procesate sau artificiale la gatit si sa se apeleze mereu la condimente proaspete, obtinute din surse naturale. Unele persoane aleg de exemplu sa apeleze si la legume sau zarzavaturi congelate sau la conserva, dar in prezent este po…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu