Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum eliminam stresul cand servim masa?

Cum eliminam stresul cand servim masa?Poate din cauza problemelor tot mai presante de la locul de munca sau poate doar din cauza unei inertii periculoase, foarte multe persoane servesc in zilele noastre in niste conditii cu totul nepotrivite si incarcati de o stare constanta de stres, care numai bine nu poate fac sanatatii lor pe termen lung. Unii aleg, de exemplu, sa serveasca ditamai masa de pranz stand in picioare sau facand si alte activitati pe durata servirii efective a mesei, altii se aseaza bine la masa insa vorbesc neincetat sau isi consuma nervii gandindu-se la subiecte cu totul nepotrivite si asa mai departe.

Ceea ce trebuie totusi sa facem cu totii inainte de a servi pranzul sau cina este sa alungam orice urma de energie negativa si sa ne relaxam suficient de bine incat sa putem sa ne asezam la masa complet relaxati si sa ne concentram doar asupra mancarii din farfurie si deloc asupra altor probleme care nu au ce cauta in acest interval de timp al servirii mesei. Pentru a putea face acest lucru trebuie mai intai de orice sa ne detasam complet de lumea exterioara, inchizand deci orice portita catre afara, radioul si televizorul inclusiv. O muzica mai relaxanta se poate pune pe durata servirii meselor insa cu siguranta nu acum e momentul sa asculti stirile sau sa vizionezi un meci de fotbal ci abia mai tarziu, dupa ce te ridici adica de la masa.

Disciplina alimentara se formeaza in timp si daca nu reusim sa deprindem de timpuriu obiceiul de a servi masa la ore fixe si in conditii civilizate ne va fi foarte greu sa facem acest lucru pe viitor. Intr-o familie unde nici macar parintii nu au o rutina a servirii adecvate a meselor zilnice cu siguranta ca nici copiii nu vor reusi sa isi insuseasca niste bune obiceiuri alimentare si, din pacate, tot mai multe familii tinere se confrunta cu o sumedenie de astfel de probleme, plecand de la disconfortul servirii haotice a meselor zilnice si pana la contractarea de afectiuni cu substrat alimentar ca rezultat direct al acestei alimentatii gresite.

Pentru copii, servirea mesei in conditii civilizate si fara stres contribuie decisiv si la formarea personalitatii lor viitoare, iar acei copii care nu reusesc sa deprinda bune obiceiuri alimentare la timp se pare ca au tendinta sa faca mai tarziu tot felul de excese atat in plan alimentar cat si in acela al consumului de droguri si de alcool. Stresul la masa trebuie deci complet evitat, iar daca nu se poate servi masa alaturi de intreaga familie atunci macar sa se faca acest l…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu