Diete Sanatate

Fructarianismul sau dieta pe baza de “fructe”

Fructarienii sunt persoane care adopta un regim alimentar de tip vegetarian, dar mult mai restrictiv decat in cazul altor vegetarieni, ei alegand din motive de sanatate si/sau etice sa consume exclusiv doar “fructele” oferite de plante si arbori, fara a apela deloc la mare parte dintre legume si zarzavaturi, dar incluzand in dieta lor cerealele, semintele, fructele, legumele cu fruct, alunele, nucile si in general orice planta care poate fi recoltata fara a fi necesar sa se distruga planta in sine.

Spre deosebire de vegetarienii obisnuiti, fructarienii practica o dieta foarte restrictiva, ei fiind foarte hotarati sa isi traiasca viata dupa anumite principii clare si stricte, care sa le permita sa se alimenteze corect fara a face prin asta rau niciunei plante sau fiinte de pe pamant. Astfel, a consuma cartofi, varza, salata verde sau spanac presupune recoltarea acestor legume cu pretul distrugerii intregii plante si de aceea in viziunea fructarienilor este de preferat sa se consume doar acele legume si fructe precum rosiile, vinetele, ardeii grasi, merele, perele, caisele etc. care pot fi culese foarte simplu, fara a strica in vreun fel echilibrul natural sau a jigni prin actul de recoltare natura si minunile sale.

Desi, la prima vedere, dieta fructariana pare foarte restrictiva exista totusi suficiente nutrimente, inclusiv proteine si grasimi sanatoase, care sa asigure o alimentatie echilibrata, nu lipsita de riscuri, dar in orice caz plina si de satisfactii din multe puncte de vedere. Consumul de oua este si acesta incurajat, dar cu conditia ca ouale sa fi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu