Sanatate Sfaturi si sugestii

Teste screening esentiale pentru femeile de toate varstele

Teste screening esentiale pentru femeile de toate varstelePentru prevenirea bolii si depistarea la timp a unor afectiuni grave, orice femeie trebuie sa isi faca periodic un numar limitat de teste screening, in acest mod putandu-se tine bine la distanta boala si putand fi identificate toate amenintarile care stau la panda pentru a prinde organismul in momentele sale mai delicate.

1. Test screening pentru diabet de tip 2

O boala tot mai frecventa la femeile de toate varstele, testul pentru depistarea diabetului ar trebui facut macar o data la 2 ani pana la varsta de 45 de ani si anual dupa aceasta varsta, fiind deosebit de important sa se tina sub control nivelul zaharului din sange pe tot parcursul vietii.

2. Testul screening pentru depistarea hipercolerestomiei

Colesterolul poate fi prezent in organismul unei femei la valori ridicate chiar si daca persoana in cauza nu este supraponderala si conduce in scurta vreme la aparitia unor grave probleme de sanatate, fiind bine sa se depisteze la timp o crestere anormala a colesterolului negativ si sa se ia imediat masuri urgente de tip alimentar pentru scaderea valorilor colesterolului.

3. Test screening pentru depistarea cancerului de colon

O boala tot mai frecvent intalnita si la femei, cancerul de colon poate fi prevenit si tratat eficient daca este depistat la timp, astfel de teste putand fi facute chiar si anual de catre femeile care au depasit varsta de 40 de ani.

4. Test screening pentru depistarea cancerului cervical

Aici lucrurile stau ceva mai bine, multe femei prezentandu-se regulat la medic pentru isi face acest test, fiind foarte important pentru preventia acestui tip de cancer sa se respecte intocmai recomandarile medicului si sa nu se sara peste programarile anuale facute expres in acest sens.

5. Test screening pentru infectarea cu Chlamydia

Nu prea des recomandat de catre medicii nostru de familie, acesta este unul dintre testele obligatorii care trebuie facut de toate femeile care au o viata activa sexual si sunt constant supuse riscului infectarii cu acest periculoase bacterii.

Separat de asemenea teste obligatorii pentru toate femeile, medicii pot intotdeauna verifica si prezenta parazitilor in organismul unei femei, acestia inregistrand o crestere alarmanta in ultimii ani, de asemenea se poate sugera si testul pentru osteoporoza la femeile in varsta, dar si multe alte teste preventive, fiecare destinat unei anumite varste sau unui profil medical aparte.

Medicii de familie pot chiar dansii recomanda astfel de teste esentiale petru sanatatea unei femei, dar este totusi mult mai bine daca li se aduce periodic aminte despre asemenea probleme pentru a nu pierde astfel sansa de a depista la timp o boala grava si a va proteja corespunzator prin adoptarea unui tratament corect si luarea de alte masuri specifice in scop preventiv.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu