Sanatate Sfaturi si sugestii

Paziti-va de Virusul Papiloma Uman adoptand o alimentatie mai stricta!

Paziti-va de Virusul Papilloma Uman adoptand o alimentatie mai stricta!Virusul Papiloma Uman (VPU sau HPV) este bau-baul bolilor cu substrat sexual din prezent si poate fi foarte rapid contractat de la o persoana deja infectata, in absenta unui tratament adecvat putand in scurta vreme sa conduca la aparitia cancerului sau a altor boli cronice foarte grave.

O dieta care pune accentul pe stimularea puternica a sistemului imunitar va putea preveni infectarea cu Virusul Papiloma Uman, suplimentar fiindu-ne recomandat sa pastram si toate masurile de igiena mai ales atunci cand avem contact cu persoane straine sau imediat dupa contactul sexual.

Din fericire, medicii au la indemana in prezent tratamente si medicamente potente, care pot ucide acest virus, daca boala este depistata la timp, sistemul imunitar fiind insa puternic afectat de prezenta bolii in organism si putand sa cunoasca imediat o grava cadere.

Pentru a preveni o astfel de situatie, medicii ne recomanda sa ne suplimentam constant dieta cu alimente bogate in calciu, vitaminele A, C si D, zinc si multa apa plata si de asemenea sa consumam din belsug fructe si legume proaspete, care ne vor oferi o serie de minerale si vitamine foarte utile pentru buna activitate a sistemului nostru de aparare.

Nu intotdeauna o astfel de dieta corecta ne va putea proteja de infectarea cu Virusul Papiloma Uman insa in multe situatii acest lucru este posibil, fiind chiar foarte bine daca se mentine constant o dieta pentru stimularea sistemului imunitar si se mentin si bune masuri de igiena de-a lungul intregii zile.

Prevenirea bolii ramane ca intotdeauna cea mai buna cale de atac, iar prezentarea la medic de urgenta este recomandata tuturor persoanele infectate, acestea avand adeseori leziuni pe piele si putand suspecta si o infectare cu Virusul Papiloma Uman alaturi de alte posibile cauze a afectiunii de care sufera.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu