Sanatate Sfaturi si sugestii

Terapiile hormonale pot fi de mare ajutor la menopauza, dar nu pentru toate femeile!

Terapiile hormonale pot fi de mare ajutor la menopauza, dar nu pentru toate femeile!Destinate in special pentru tratamentul simptomatologiei specifice menopauzei, terapiile hormonale sau terapiile de suplinire cu hormoni pot face adevarate minuni pentru femeile care sufera din cauza transformarilor suferite in acest moment critic al vietii lor, multe paciente cunoscand o imbunatatire considerabila a starii generale de bine dupa ce au urmat asemenea tratamente de scurta sau lunga durata.
 
Din pacate, nu toate femeile care au adoptat o forma de tratament hormonal la menopauza au si reusit sa inregistreze succese notabile, unele chiar imbolnavindu-se grav ca urmare a terapiei cu hormoni sau chiar contractand cancer ori boli severe de inima pe durata tratamentului. Procentul acestor femei lipsite de noroc este relativ mic, dar riscurile sunt chiar si asa prezente si trebuie exercitata precautia mai inainte de a se prescrie o asemenea terapie.
 
In general, se crede ca femeile care reusesc sa isi mentina o stare relativ buna de sanatate pana la menopauza si nu prezinta riscul de boli cronice vor suporta fara probleme tratamentele cu hormoni, la aceste persoane nici osteoporoza si nici diabetul neputand sa creasca riscul aparitiei unor efecte secundare precum cancerul mamar sau afectiunile grave ale inimii.
 
Despre terapiile hormonale s-a demonstrat ca au efecte uluitoare asupra trupului unei femei in varsta, o parte dintre pacientele supuse la un asemenea tratament cunoscand practic o a doua tinerete si reusind sa isi desfasoare viata la niste parametri net superiori altor femei din generatia lor. Nu doar ca hormonii le-au ajutat sa se simta mai tinere, dar ele chiar au inceput sa arate mai tinere si sa gandeasca si sa simta deloc diferit de o femeie in floarea varstei, lucru greu de crezut pentru cei care nu au vazut pe viu acest lucru.
 
Medicii care sunt solicitati pentru a face o terapie cu hormoni trebuie sa fie deosebit de bine pregatiti, date fiind riscurile majore pe care le poate pune o astfel de interventie, iar aparatura de monitorizare necesara de asemenea trebuie sa fie de ultima generatie, mai greu de gasit prin spitale si prezenta mai degraba in clinicile particulare.
 
Un organism unde inflamatii diverse sunt prezente nu poate fi, de exemplu, supus acestei terapii decat dupa ce se combat in prealabil toate celelalte probleme de sanatate si de asemenea o femeie cu risc de osteoporoza, diabet sau boli de inima nici macar nu merita sa ia in considerare o terapie de intinerire cu hormoni.
 
Tensiunea arteriala, starea de sanatate a inimii, a rinichilor si ficatului, ochii si pielea trebuie sa se afle toate la niste parametri functionali si normali pentru varsta pe care o are pacienta, in asemenea conditii si terapia cu hormoni putandu-se adopta fara probleme, sansele de succes fiind net superioare, iar rezultatele exact cele asteptate, respectiv o intinerire vizibila a intregului organism. Nici problemele respiratorii diverse nu vor permite adoptarea terapiei cu hormoni si in acest caz autoritatea medicala recomanda maxima precautie.
 
Pana la urma, terapiile hormonale care intr-adevar pot fi de mare ajutor la menopauza, sunt complet optionale deoarece menopauza si simptomele sale pot fi ameliorate destul de bine si fara a se face apel la periculosii hormoni de intinerire, in acest mod toate femeile reusind sa treaca cu bine peste un moment critic din viata lor.
 
O alimentatie corecta, multa odihna, chiar si mai multa miscare fizica si tratarea la timp a afectiunilor care pot acompania menopauza vor avea efecte pozitive la fel ca si o terapie cu hormoni, dar riscurile in aceasta situatie vor fi mult mai mici. Terapia cu hormoni poate fi adoptata deci doar de un numar relativ restrans de femei; nu trebuie sa ii para nimanui rau pentru asta, deoarece de imbatranit oricum trebuie sa imbatranim cu totii si de ce nu sa nu o facem atunci frumos si cu mult curaj, dar si natural pe cat este posibil.Destinate in special pentru tratamentul simptomatologiei specifice menopauzei, terapiile hormonale sau terapiile de suplinire cu hormoni pot face adevarate minuni pentru femeile care sufera din cauza transformarilor suferite in acest moment critic al vietii lor, multe paciente cunoscand o imbunatatire considerabila a starii generale de bine dupa ce au urmat asemenea tratamente de scurta sau lunga durata.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu