Sanatate Sfaturi si sugestii

Medicilor chirurgi le place sa asculte muzica de calitate

Medicilor chirurgi le place sa asculte muzica de calitateConform statisticilor, foarte multi medici chirurgi sunt mari amatori de muzica de calitate, in special pe durata operatiilor mai dificile ei preferand sa asculte piesele lor favorite care ii inspira pozitiv, in acest mod si rezultatul muncii lor fiind, se pare, unul superior.
 
In Romania, o parte dintre medicii chirurgi se pare ca inca prefera muzica de factura clasica pe cand multi altii sunt interesati de genuri muzicale mai moderne, muzica rock ocupand primele locuri si fiind urmata de diverse alegeri din universul muzicii pop.
 
Prin muzica, medicul chirurg atinge mai rapid calmul si armonia spirituala care sa ii permita o interventie chirurgicala precisa si de succes, ritmurile preferate alungand adesea monotonia si chiar starea de plictis care se mai iteste uneori in activitatea unui astfel de specialist.
 
Desigur ca nu toti medicii chirurgi prefera sa asculte muzica in special atunci cand opereaza, unii optand mai degraba pentru linistea deplina din sala de operatii decat pentru acordurile muzicale, oricat de placute ar fi acestea.
 
Majoritatea pacientilor operati nu au nimic de spus din acest punct de vedere deoarece ei sunt de obicei sub anestezie, dar pentru acestia muzica aleasa de chirurg nu poate fi intotdeauna si una placuta, unii pacienti putand prefera cu totul alte genuri muzicale.
 
In mod traditional, chirurgia si muzica se revendica de la acelasi mare patron al lor, unul dintre cei mai iubiti zei din vechime, respectiv Apollo, fiind deloc intamplator faptul ca si in zilele noastre multi chirurgi au o pasiune speciala pentru muzica de cea mai buna calitate.
 
La fel ca si chirurgia sau alte ramuri ale medicinei, si muzica are certe valente vindecatoare, iar preferinta medicilor chirurgi pentru armonii diverse poate insemna si faptul ca acestia pot extrage energii suplimentare din muzica, care sa aduca astfel un plus de sanatate si noroc pentru pacientii lor.
 
Indiferent daca le place sau nu sa asculte muzica pe durata unei interventii chirurgicale intreprinsa de dansii, medicii chirurgi raman marii virtuozi ai medicinei moderne, din aceasta perspectiva multe dintre succesele lor imitand o piesa muzicala de exceptie, pe care la randul nostru am putea sa o receptam mai degraba ca un act artistic decat ca unul strict profesional.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu