Sanatate Sfaturi si sugestii

Simptome vizibile ale unei stari proaste de sanatate

Simptome vizibile ale unei stari proaste de sanatateBoala nu vine intotdeauna pe neasteptate, de cele mai multe ori noi primind semnale diverse din partea propriului organism care semnaleaza pentru un ochi avizat existenta unor afectiuni latente ce se pot sau nu agrava in timp din cauza stilului nostru de viata, a alimentatiei sau alti factori de risc.
 
Pentru femei in special, aceste semne ale bolii si/sau imbatranirii organismului sunt mai pregnante si pot ajuta la depistarea altor afectiuni, specifice varstei sau care apar pe fondul unui stres marit, din cauza conditiilor de munca etc.:
 
1. Unghiile decolorate, deformate sau distruse
Semn al proastei sanatati, unghiile urate pot indica diverse afectiuni, plecand de la alopecie si pana la probleme ale articulatiilor. Prezentarea la medic in asemenea conditii este calduros recomandata.
 
2. Maini si/sau picioare marite
Aparand odata cu trecerea timpului, mainile si/sau picioarele marite (acromegalie) sunt semne clare ale unor dezechilibre de natura hormonala, care se manifesta la nivelul organismului in mod diferit si care necesita obligatoriu consultarea unui medic specialist.
 
3. Respiratia urat-mirositoare
Aparte de cariile dentare si proasta igiena bucala, respiratia urat-mirositoare poate fi semnul unor boli ale inimii sau sistemului osos si trebuie si in acest caz sa ne prezentam la medic pentru analize si stabilirea unui diagnostic corect.
 
4. Ridurile
Deloc surprinzator, aparitia ridurilor si accentuarea acestor riduri este uneori un semn al unor unor boli ale sistemului osos, osteoporoza in special incepand sa se manifesteze si in acest mod.
 
5. Picioarele umflate
Nu doar unele accidente si conditii specifice locului de munca pot conduce la aparitia acestui simptom, dar si obezitatea, graviditatea sau anumite medicamente genereaza senzatia de picioare umflate, iar inima poate fi pusa in pericol de acest simptom in absenta sfaturilor si tratamentelor oferite de medicul specialist.
 
6. Petele negre de piele
Aceste semne pe piele de forma unui cerc negru pot anunta instalarea unor boli destul de grave precum diabetul, obezitatea, unele afectiuni dermatologice rare sau chiar si cancer, dar mult mai rar.
 
7. Parul facial si corporal
La femei, acest semn indica o stare de sanatate proasta cauzata de dezechilibre la nivel hormonal si intotdeauna poate fi vorba despre ceva diferit, doar analizele medicale si specialistul putand sa precizeze exact despre ce va fi vorba.
 
8. Buzele crapate
Prezenta repetata a buzelor crapate nu trebuie ignorata, fiind un simptom destul de clar al unor afectiuni ale organismului, precum boli ale sistemului imunitar, alergii, infectii etc.
 
9. Alunitele de piele
In multe cazuri nu este vorba decat despre mici pete ale pielii noastre, dar uneori aceste alunite pot anunta un organism sensibil la cancer sau alte boli ale organismului nostru.
 
10. Ochii galbeni
Aici credinta populara arata ca poate fi vorba despre boli ale ficatului, iar medicii confirma si dansii ca este adevarat, de regula un astfel de simptom cerandu-ne sa ne prezentam de urgenta la medicul specialist.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu