Sanatate Sfaturi si sugestii

Nu cedati tentatiei tocurilor inalte!

Nu cedati tentatiei tocurilor inalte!Ultimii ani au insemnat momente cu adevarat de aur pentru femeile indragostite de portul tocurilor inalte, foarte multe modele de pantofi venind pe piata sa ispiteasca cu formele lor deosebite, special gandite de creatorii de moda pentru a seduce si a atrage toate pivirile.

Revenirea tocurilor inalte nu este totusi de bun augur pentru sanatatea femeilor care poarte constant acest model de pantofi, foarte multe afectiuni aparand exact din acest motiv si fiind pe deasupra si destul de greu de tratat odata ce incep sa se manifesteze in mod cronic.

Medicii ortopezi sunt foarte clari atunci cand arata daunele pe care le pot produce tocurile inalte, ei nerecomandand in continuare portul chiar si a pantofilor cu toc de 3-5 cm, ce sa mai spui de alte modele, unde tocul poate depasi chiar si 10 cm.

Poate spre supriza unora dintre noi, exista si designeri de moda de prima mana care nu au cedat tendintelor momentului si care au venit cu propuneri alternative de pantofi stilati, fara toc sau cu toc scurt, toate aceste modele fiind create impreuna cu specialistii in ortopedie si avand de aceea forme ergonomice, la fel de sanatoase pe cat sunt de elegante.

Tocurile inalte, desi inca la moda, conduc in timp la aparitia uratelor varice, distrug ligamentele si tendoanele picioarelor, pot afecta coloana vertebrala si genereaza un nivel destul de mare de stres, dar in ciuda acestor riscuri, multe femei inca le prefera deoarece ele sunt sigure ca astfel vor arata mai atragatoare decat fara tocurile inalte.

Conform recomandarilor specialistilor in medicina, tocurile inalte nu ar trebui purtate pe perioade mai mari de 1-2 ore, dar acest lucru nu trebuie facut zi de zi ci mai rar, pentru a nu permite bolii sa se instaleze pe un teren favorabil daunelor greu de recuperat pe care le poate produce.

Neprietenoase deloc cu musculatura si scheletul osos, tocurile inalte nu mai pot reprezenta o tentatie irezistibila odata ce sunt intelese pe deplin toate riscurile pentru sanatate puse de portul lor prelungit, fiind de aceea de preferat sa se ofere credit medicilor si nu designerilor de moda iresponsabili care ispitesc femeile cu creatiile lor de ultima ora, dar uita sa atraga atentia si asupra pericolelor pentru sanatate puse de tocurile inalte.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu