Sanatate Sfaturi si sugestii

Sfaturi alimentare pentru prevenirea gripei porcine

Sfaturi alimentare pentru prevenirea gripei porcine
Gripa porcina nu pare sa aiba de gand sa renunte prea repede la lupta si, din pacate, exista inca foarte multe persoane care nu au facut sau nu doresc sa faca un vaccin antigripal si, de aceea, este bine sa se ia totusi alte masuri, in principal in plan alimentar, pentru a fi stimulat mai bine sistemul imunitar si a exista resurse suficiente in situatia nedorita a imbolnavirii.

Una dintre primele masuri preventive in plan alimentar care ar trebui luate pentru a ajuta organismul este eliminarea grasimilor din dieta, adica redus consumul de carne, intrucat animalele pot fi purtatori ai gripei porcine si de asemenea deoarece astfel oferim organismului o pauza de detoxifiere foarte necesara atunci cand suntem amenintati sa contractam o boala mai grava.

Fructele, legumele, zarzavaturie si cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din dieta obisnuita si, chiar daca ne aflam in plin sezon rece, exista posibilitatea de a consuma si produse proaspete precum painea integrala sau de secara, patrunjelul verde, rosiile, citricele, merele, perele si asa mai departe, acestea putand fi procurate la preturi de criza, adica relativ ieftin.

Sistemul digestiv trebuie menajat mai ales in sezonul rece, atunci cand excesele il pot da complet peste cap, si de aceea este necesar sa se prepare retete culinare din produse cat mai naturale si fara prajeli, uleiuri vegetale sau unt ori margarina. P…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu