Diete Sanatate

Dieta pentru prevenirea cancerului de prostata

Dieta pentru prevenirea cancerului de prostata
Intrucat alimentatia poate influenta decisiv evolutia unei boli, inclusiv pe aceea a cancerului de prostata, este bine ca persoanele cu risc mai mare de imbolnavire sa fie informate in amanunt asupra produselor care dauneaza, dar si a acelora care pot ameliora cancerul de prostata.

Pe primul loc, printre alimentele care pot ajuta pe cei cu risc de cancer de prostata se afla produsele bogate in antioxidanti, precum rosiile sau pepenele rosu, care contin licopina, un agent util in prevenirea nu doar a cancerului de prostata. Partea buna este ca rosiile vor oferi mai multa licopina cu cat sunt gatite sau procesate natural mai prelungit, deci sucul de rosii si bulionul pot fi introduse fara grija in dieta.

Broccoli si alte legume bogate in fitonutrienti si ingredienti activi de tipul sulforafanului precum conopida sau varza de bruxelles, sunt intru totul recomandate persoanelor cu risc de cancer de prostata deoarece pot ajuta mult la detoxifierea organismului.

Produsele din soia, continand isoflavoni, sunt si ele recomandate pentru prevenirea cancerului de prostata, iar aici merita amintite laptele de soia, tofu si amestecurile praf de pro…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu