Sanatate Sfaturi si sugestii

Semne ale anemiei. Ce ar trebui să ne dea de gândit?

Semne ale anemiei. Ce ar trebui să ne dea de gândit?

Anemia presupune scăderea valorilor normale a concentraţiei de hemoglobină din sânge. Astfel, oxigenul nu mai ajunge în cantităţile corespunzătoare la celulele corpului, împiedicând astfel organismul să funcţioneze la parametri normali.

Anemia reprezintă practic un simptom al unei alte afecţiuni deci instalarea acesteia ar trebui să ne dea de gândit şi să ne facă să acţionăm. De prea multe ori anemia este tratată ca o simplă oboseală prelungită. Riscăm astfel să ajungem la complicaţii nedorite. Semnele cele mai întâlnite ale anemiei sunt:

Durerile de cap şi ameţeala sunt simptome ale anemiei des întâlnite. Dacă o simplă durere de cap persistă este un semn că ceva este în neregulă şi că trebuie să acţionezi.

Dureri abdominale ascuţite pot apărea la efort fizic brusc şi dispar odată cu repaosul.

Pierderea poftei de mâncare este un alt semn ca ai putea fi anemică. Aceasta aduce cu ea şi scăderi de greutate destul de bruşte. Unele persoane anemice pot avea însă pofte ciudate precum alimentele cu miros puternic. Aceste pofte sunt o urmare a lipsei de fier pe care organismul o resimte şi pe care încearcă să o combată.

Degradarea părului sau a unghiilor este un alt semn al apariţiei anemiei. Părul poate deveni uscat, subţire, iar unghiile mai fragile.

Anemia este una din afecţiunile cele mai întâlnite şi ea rămâne de multe ori netratată corespunzător deoarece tindem să nu îi acordăm o importanţă prea mare. Însă, în realitate anemia poate fi chiar ea, un simptom al unei anumite boli. De aceea trebuie să ne îngrijim corpul mai bine, să fim atente la semnalele pe care acesta ni le transmite şi să luăm în considerare orice schimbare care are loc la nivelul corpului nostru.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu