Sanatate Sfaturi si sugestii

S-a gasit o cale mai rapida de diagnosticare a cancerului!

S-a gasit o cale mai rapida de diagnosticare a cancerului!Doua echipe de cercetatori in medicina care au lucrat in paralel la un experiment pentru descoperirea mecanismelor care activeaza cancerul au reusit sa identifice o modalitate noua si eficienta de diagnosticare in faza timpurie a cancerului, noua metoda pusa la punct de dansii putand depista cel putin 11 tipuri de cancer si deschizand drumuri noi pentru specialistii din intreaga lume.

Din cele doua echipe de savanti, una din New York si alta din Paris, fac parte si doi romani, care au declarat ca rezultatele muncii lor vor face posibila depistarea tumorilor timpurii si tratarea lor, facand astfel posibila prevenirea si chiar vindecarea cancerului daca este depistat in timp util. Prin injectarea pacientilor cu o substanta speciala, tumorile incipiente vor deveni mai usor vizibile si deci posibil de tratat.

Intrucat cercetarile se afla intr-o faza de inceput, euforia cauzata de declaratiile oficiale ale celor doua echipe de savanti a fost repede temperata de alte declaratii ale acestora, care au atras atentia asupra faptului ca este nevoie de teste suplimentare pentru a se pune bine la punct aceasta metoda noua de depistare a cancerului in fazele sale incipiente.

Gratie acestei descoperiri, se pot pe viitor gasi si agenti utili de blocare a cresterii celulelor canceroase prin oprirea alimentarii lor cu sange sau de-a dreptul prin sectionarea chirurgicala a vaselor de sange care le furnizeaza energia necesara pentru a se dezvolta. Chimioterapia si radioterapia nu vor mai fi astfel necesare, lucru deosebit de pozitiv date fiind rezultatele slabe si efectele secundare inregistrate in trecut de aceste forme de terapie.

Diagnosticarea pacientilor poate fi facuta chiar si intr-o singura sedinta, cu sanse mari de depistare a cancerului atunci cand este deja prezent in organism. Astfel chirurgilor din intreaga lume li se poate pune la dispozitie un dispozitiv foarte eficient si modern de diagnosticare precum si metode utile de eliminare a tumorilor incipiente, atunci cand acest lucru este posibil fara riscuri pentru sanatatea pacientului.

Cancerul de prostata, cancerul de san, cel de plamani sau de ficat pot fi astfel depistate in faza lor de inceput, iar medicii vor avea la indemana cai eficiente de neutralizare a acestor amenintari. Solutia injectabila pusa la punct de cercetatori contine anticorpi colorati care incadreaza foarte precis tumoarea, aratand in acelasi timp si conturul dupa care chirurgul poate taia vasele de sange pentru a se opri astfel alimentarea celulelor canceroase.

Cele doua echipe de cercetatori au mai atras atentia si asupra complexitatii metodei pusa de dansii la dispozitia comunitatii medicale si au promis ca in viitorul apropiat vor aparea si unele medicamente cu rol in prevenirea si vindecarea cancerului incipient, care vor fi gandite pe aceleasi principii ca si metoda de diagnosticare si tratare chirurgicala explicata in randurile de mai sus.

Noua metoda de diagnosticare a cancerului nu este datatoare de speranta pentru bolnavii aflati deja in stare cronica, dar se va dovedi foarte utila pentru persoanele care sunt suspecte de cancer sau care au deja tumori mici existente undeva in organismul lor. Anul viitor vom afla mai multe despre modul practic in care chirurgii vor avea acces la aceasta eficienta cale de diagnosticare a cancerului si poate vor aparea si unele medicamente bune care sa duca lupta impotriva cancerului catre un final fericit si asteptat de catre foarte multa lume.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu