Sanatate Sfaturi si sugestii

Ventilatia centralizata mecanica intretine sanatatea familiei voastre

Ventilatia centralizata mecanica intretine sanatatea familiei voastreO locuinta bine aerisita este o locuinta sanatoasa si placuta, unde viata se poate desfasura in conditii optime, intreaga familie se simte mult mai bine, iar boala se instaleaza destul de rar. Aceasta stare de lucruri se datoreaza prezentei constante a aerului curat care va mentine umiditatea la cotele recomandate si va recicla permanent factorii de poluare din locuinta.

Ventilarea spatiilor de locuit se poate face manual, prin simpla deschidere a ferestrelor, sau se poate face apel la ventilatoare ori dispozitive pe baza de aer conditionat, fiecare dintre aceste metode avand avantajele si dezavantajele sale. Mai nou insa au aparut si solutii de exceptie pentru aerisirea adecvata a locuintelor, care ne duc deja cu un pas inainte gratie simplitatii si eficientei lor.

Plecand de la instalarea profesionala a unor grile de extractie a aerului in baie si bucatarie sau de introducere a aerului proaspat in camerele principale si ajungand la modernele sisteme de ventilatie centralizata mecanica putem cu totii rezolva definitiv problema circulatiei deficitare a aerului prin apelul la serviciile unui specialist in ventilatie care ne va recomanda ce sa cumparam si ne va ajuta sa si instalam corect toate dispozitivele necesare.

Spre deosebire de sistemele pe baza de aer conditionat, care sunt mari consumatoare de energie si nici nu pot deservi intreaga locuinta, solutiile care introduc ventilatia centralizata mecanica in locuinta noastra utilizeaza foarte putin sau chiar deloc energia electrica, nu prezinta riscuri pentru sanatatea noastra si nici nu costa atat de mult ca aparatele moderne de aer conditionat. Vom avea, gratie acestei inovatii, aer mereu proaspat in intreaga locuinta, un nivel redus de poluare si un confort sporit, fara a mai fi nevoiti sa facem economie la energia electrica.

In special in sezonul umed, dar si in cel rece locuintele de orice tip pot fi pazite satisfacator de aparitia mucegaiului, a insectelor sau a altor tipuri de amenintari doar prin simpla introducere a ventilatiei mecanice in locuinta. Aceasta nu este atat de simplu de introdus la apartamentele de bloc, dar exista totusi solutii optime si in acest caz, care nu sunt deloc piperate ca pret, necesitand insa obligatoriu prezenta unui profesionist la fata locului.

Fiind abia la inceput de drum, piata produselor de ventilatie centralizata mecanica din Romania este destul de saraca, dar nu si slaba in punct de vedere al calitatii. Dispozitivele necesare se gasesc mai usor, dar mai dificila va fi gasirea unui specialist care sa ne ajute sa facem toate modificarile din locuinta noastra pentru a beneficia de aer proaspat si un bun control al umiditatii fara pierderi de caldura sau de energie electrica. Merita insa sa va bateti putin capul cu aceasta problema atat pentru avantajele certe ale ventilatiei centralizate cat si pentru beneficiile sale pentru sanatate, dar si bugetul intregii familii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu