Sanatate Sfaturi si sugestii

Rezolutii sanatoase pentru 2010

Rezolutii sanatoase pentru 2010
In prima parte a noului an, cei mai multi dintre noi isi fac planuri si liste de rezolutii pentru diferite domenii, inclusiv pentru sanatate.

Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), ne dezvalui propriile rezolutii pentru acest an, pe care ne indeamna sa le includem in planurile noastre de viata sanatoasa.

1. Nu te infometa, serveste gustari la fiecare trei – patru ore.
Cercetarile arata ca sarind peste mese in timpul zilei ajungi inevitabil sa manânci foarte mult la cina, ceea ce nu este tocmai sanatos pentru organism. Gustari scurte, sanatoase, frecvente te ajuta sa te simti plin de energie pe toata durata zilei. Si fii atent si la caloriile produselor pe care le alegi pentru aceste gustari. O medie „sanatoasa” ar fi de aproximativ 2000 de calorii pe zi. Poti lua chiar si pâna la sapte mese si gustari pe zi, dar alege fructe si legume pentru parte din acestea.

2. Fa miscare, cel putin 30 de minute pe zi, de trei ori pe saptamâna.
Multi cred ca sa faci miscare inseamna sa iti formezi o rutina, care la un moment dat poate sa nu mai para la fel de atractiva. Stilul exercitiilor poate fi insa variat de la o zi la alta. Nu trebuie insa sa uitam de exercitiile de rezistenta, care intaresc muschii si oasele. Iar sa ai muschi si oase puternice inseamna sa nu ai probleme de sanatate, mai ales odata cu inaintarea in vârsta.

3. Nu uita sa dormi bine.
Se stie c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu