Sanatate Sfaturi si sugestii

Remedii naturale pentru un somn linistit

Remedii naturale pentru un somn linistitSomnul de calitate poate reprezenta o problema nu doar pentru cetatenii activi, care se incarca de mult stres pe durata zilei, dar si pentru cetatenii de varsta a treia, care nu mai reusesc sa isi gaseasca un ritm normal la finalul zilei, iar remediile care se ofera in asemenea situatie nu sunt intotdeauna complet benefice pentru sanatatea noastra pe termen lung.

Natura generoasa ne ofera insa, ca in multe alte ocazii, remedii naturale pentru un somn linistit, cu totii avand nevoie de circa 7-9 ore de somn pe noapte pentru a putea evolua multumitor in viata de zi cu zi. Remediile naturale pentru somn au mai putine efecte secundare decat medicamentele si sunt si mai sigure pentru sanatate.

1. Alimentele bogate in calciu si magneziu sunt utile pentru inducerea somnului linistit, fiind din acest motiv util sa consumam cu ceva timp inainte de culcare, la cina, preparate de tipul laptelui degresat, a iaurtului, peste, banane, fulgi de ovaz, orez, mazare, alte legume etc.

2. Remediile naturale pe baza de hamei sunt un alt "medicament" cautat de catre persoanele care au probleme cu somnul hameiul avand de fapt multiple beneficii pentru sanatatea organismului uman.

3. Laptucile salbatice, desi nu asa usor de gasit, sunt un alt remediu util pentru somnul linistit, fiind folosite de multa vreme atat pentru rezolvarea unor astfel de probleme cat si pentru tratarea unor afectiuni de ordin psihic sau pentru ameliorarea durerilor de tot felul.

4. Aromaterapia, desi nu foarte sigura pentru sanatate, este un remediu excelent pentru persoanele care isi doresc un somn linistit, dar sub conditia ca aceste persoane sa nu reactioneze negativ la aroma uleiurile esentiale introduse pe durata tratamentului pentru inducerea unui somn linistit.

5. Alimentele care contin melatonina precum orezul, porumbul dulce, fulgii de ovaz, orzul, rosiile, bananele, migdalele etc. pot induce somnul mai usor daca se consuma la cina, in combinatie cu alimentele bogate in calciu si magneziu.

Lista completa a remediilor naturale pentru somn linistit este impresionant de lunga, multi dintre noi afland astfel cu mare surprindere cat de importanta este alimentatia corecta pentru un somn odihnitor, dar nu este recomandat sa ne apucam de un tratament natural mai inainte de a ne consulta si medicul deoarece chiar si remediile naturale ne pot face uneori rau si nu bine daca sunt luate fara consultarea prealabila a specialistilor in medicina.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu