Sanatate Sfaturi si sugestii

Preveniti mai ferm infectiile tractului vostru urinar!

Preveniti mai ferm infectiile tractului vostru urinar!Infectiile aparatului urinar sunt poarta de intrare in organismul nostru pentru unele dintre cele mai periculoase microorganisme din lume, iar netratarea lor in mod stiintific poate conduce in timp la complicatii incredibile de sanatate, foarte dificil de diagnosticat si inca si mai greu de tratat.

Infectiile urinare nu dau initial simptome deosebite, pacientul neavand nici dureri si nici alte simptome mai grave care sa il trimita de urgenta la medic. Mai putin jena resimtita la urinare si, eventual, unele trecatoare dureri de sale, nimic nu ne anunta ca am suferi de vreo infectie urinara si ca ar fi timpul sa ne prezentam si la doctor pentru a cere efectuarea unor analize.

Infectiile urinare banale practic nici nu ar avea nevoie de un tratament medicamentos, aproape jumatate din acestea putand fi rezolvate de catre organismul nostru. Daca insa nici nu consumam mai multe lichide, ne mai alimentam si gresit si mai practicam si sexul la intamplare atunci putem fi sigure ca infectiile noastre se vor inmulti, putand oricand sa ne puna sanatatea in pericol.

Cele mai frecvent intalnite infectii urinare sunt cauzate de o igiena precara a anusului si zonei vaginale, de contactul cu suprafete infestate cu bacterii, dar si de sexul facut in conditii improprii. Bacteriile se pot transmite prin uretra in intregul aparat urinar fie din zona anusului, fie din zona vaginului, fie din alte surse externe.

Persoanele care se tin prea multa vreme inainte de a merge la toaleta si cele care consuma putine lichide peste zi sunt mai predispuse catre infectiile urinare decat alte persoane. Gravidele de asemenea risca mai mult din cauza conditiei lor speciale si de asemenea femeile aflate la menopauza precum si cele suferinde de diabet.

In cazul depistarii unei infectii urinare la un control de rutina, tratamentul va include de regula antibiotice, dar preventiv este bine sa se consume mai multe lichide in fiecare zi, sa se mentina o buna igiena in zona genitala si sa se respecte masurile de igiena si inainte si dupa satisfacerea actului sexual.

Separat de antibiotice, exista si o serie de alte substante care pot preveni si trata infectiile urinare, iar aici putem aminti extractul e merisor, ceaiurile de nalba mare, papadie, coada calului, sanziene sau mesteacan precum si aportul marit de vitamina C care creste aciditatea urinei, ucigand astfel multe bacterii periculoase.

Infectiile urinare netratate pot cauza probleme multiple de sanatate, si atat medicii, cat si pacientii trebuie sa solicite teste de urina macar de doua ori pe an pentru a se evita astfel de situatii nedorite. Pentru femei, infectiile urinare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate si trebuie de aceea sa li se acorde maximum de atentie atat pentru tratarea cat si pentru prevenirea lor.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu