Sanatate Sfaturi si sugestii

Gata cu regretele!

Gata cu regretele!Regretele umbresc mai mult decat crezi sansa la fericire.
Din fericire si pentru fericire a aparut cartea Gata cu regretele30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit, la Editura Amaltea,noul ghid conceput de autorul de bestsellere pentru a-ti indruma pasii vara aceasta ca sa faci un salt memorabil catre o viata mai frumoasa.

      Regretele sunt legate de actiuni in care consideram ca am gresit sau de lipsa unor actiuni in momente oportune, ambele variante legandu-ne de trecut si de situatii irepetabile, ceea ce nu ne poate face un serviciu. Daca invatam sa contracaram aceste regrete, vom vedea cum viata ni se va insenina si vom regasi lucrurile pe care nu le credeam posibile sau le consideram pierdute.

Marc Muchnick ne arata ca totul depinde de perspectiva din care privim lucrurile, viata si pe cei care ne inconjoara.
Pare incredibil ca o persoana ca Lloyd Bachrach, nascuta cu membrele inferioare nedezvoltate, sa ajunga un sportiv de performanta, intrecandu-si chiar semenii "normali". El a stiut sa-si trasforme situatiile adverse in oportunitati, ne arata autorul, spunand "Nu am dizabilitati, sunt doar diferit inzestrat". Din povestea lui putem invata ca un dezavantaj comparativ cu altii nu trebuie sa ne impiedice sa obtinem ceea ce dorim sau sa fim asa cum am vrea.
 
     Lucrare inspirationala, aceasta este structurata in 30 de mici capitole, fiecare ponind de la o intamplare sau un personaj real ca sa ne ofere una sau mai multe concluzii clare si practice, usor de pus in aplicare pentru a ne face sa iesim din zona negativa a regretelor si sa invatam sa traim o viata in permanenta descoperire a lucrurilor bune pe care ni le poate oferi

Cele 30 de subcapitole-povesti sunt structurate in 5 parti in care cartea ofera oricui un fragment asupra caruia poate reflecta si care-l poate ajuta. Acestea sunt: "Scapa de rutina", "Nu lua nimic drept garantat si de la sine inteles", "Fii autentic", "Dezvolta-te pe plan personal" si "Fii o forta a binelui", iar in final se incheie cu un mic capitol despre "urmatorii pasi" ca sa ne invite si sa ne face propriul "plan Gata cu regretele!".

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu