Sanatate Sfaturi si sugestii

Disfunctii sexuale ale femeilor suferinde de diabet

Disfunctii sexuale ale femeilor suferinde de diabetFemeile care sufera de diabet experimenteaza simptome mult mai accentuate in perioada ciclului menstrual, acum putand sa apara fluctuatii mari ale zaharului din sange precum si cresteri ale nivelului de estrogen care vor impieta asupra actiunii eficace a insulinei.

Gratie unor grafice bine puse la punct impreuna cu medicul specialist, femeile care sufera de diabet pot ajusta dozele de insulina in perioada ciclului menstrual pentru a compensa orice deficit din organism, iar tratamentul este astfel mai eficient si se depasesc mai usor problemele destul de serioase care ar putea sa apara acum.

Tot la femeile cu diabet se poate manifesta deseori si pofta de dulce, mai ales in perioada ciclului menstrual sau putin inainte de aceasta perioada impulsul de a consuma ciocolata sau alte alimente dulci fiind foarte puternic. De aceea si in acest caz va fi nevoie de o marire a dozelor de insulina pentru a compensa nivelul zaharului din sange.

Foarte importanta pentru femeile suferinde de diabet este miscarea fizica mai ales in perioada ciclului menstrual, exercitiile moderate in aer liber putand sa ajuta deosebit de mult, sporind eficienta tratamentului cu insulina.

Pentru femeile care sufera de diabet, regimul alimentar este esential si la fel respectarea programului de odihna si practicarea deasa de miscare in aer liber. Tratamentul medicamentos va fi astfel mult mai eficient, fiind crescuta simtitor calitatea vietii.

Diabetul este o boala cronica nu usor de tinut sub control, dar disciplina si respectarea tuturor sfaturilor medicului vor face minuni pentru viata de zi cu zi, astfel putandu-se trai ani buni de zile fara nici o problema aparenta de sanatate.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu