Diete Sanatate

O inima sanatoasa si alimentatia adecvata

O inima sanatoasa si alimentatia adecvata
O dieta pentru o inima sanatoasa este o dieta care presupune in primul rand implicarea activa a persoanei care practica aceasta dieta in selectarea si prepararea alimentelor de la meniul zilnic, mai toate produsele de pe piata avand un impact benefic sau mai putin benefic asupra sanatatii inimii.

Exista, e adevarat, si alimente care sunt foarte benefice pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator, asa-numitele alimente-minune, dar nimeni nu poate sa includa in dieta obisnuita doar aceste alimente ci se fac uneori cure periodice cu acestea pentru sanatate, insa diversitatea alimentara este totusi metoda preferata de majoritatea oamenilor in prepararea meniului zilnic.

Pentru persoanele relativ sanatoase, care doresc sa isi protejeze inima si sistemul circulator de factorii de risc externi, dar si de cei interni exista o serie de masuri utile care pot fi luate din timp, garantandu-se astfel ca s-a facut tot ceea ce trebuia pentru a preintampina problemele de sanatate ale inimii si ale sistemului circulator.

Problema grasimilor si aportul lor la dieta este esentiala pentru sanatatea inimii, fiind recomandat de catre medici ca, din totalul caloriilor de peste zi, doar 30 la suta sa provina din grasimi, iar restul din alte surse alimentare. Din aceste grasimi, acizii grasi saturati trebuie limitati la 10 procente, acizii grasi polinesaturati la alte 10 procente si, in sfarsit, acizii grasi mononesaturati la restul de 10 procente.

In ce priveste colesterolul din alimente, cantitatea zilnica nu trebuie sa depaseasca 300 mg, nu prea greu de calculat si de introdus la dieta daca se evita constant lactatele si…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu