Diete Sanatate

O dieta pentru combaterea durerilor de cap

O dieta pentru combaterea durerilor de cap
Multe persoane acuza destul de des dureri de cap suspecte, aparent fara nici o cauza fiziologica, si incearca sa ia tot felul de masuri pentru a elimina durerea, plecand de la traditionalele pilule pentru dureri de cap si ajungand la leacurile babesti, provenite din medicina traditionala.

Spre surpriza, dar si norocul acestor persoane care acuza des dureri suspecte de cap, s-a demonstrat stiintific faptul ca alimentatia este strans legata de aparitia unor astfel de afectiuni, existand o conexiune clara intre ceea ce introducem la dieta si migrenele ocazionale, care sunt de fapt o reactie de tip alergic la anumite produse alimentare.

Savantii au si intocmit si dat publicitatii o lista completa cu produsele alimentare de evitat la dieta si care pot genera dureri de cap mai ales la cei expusi unor asemenea conditii, iar recomandarile in unele cazuri sunt sa se elimine complet produsele responsabile cu provocarea migrenelor, iar in alte cazuri sa se consume acestea cu moderatie.

Pe primele locuri in lista oferita spre consultare publica se afla branzeturile, mai putin branza de vaca si crema de branza, urmate imediat de alcool, in special vinul rosu, si de cafea. Aceste produse ar trebui complet eliminate din dieta daca se observa ca durerile de cap sunt frecvente atunci cand sunt consumate sau macar trebuie introduse la dieta foarte rar.

Ciocolata, din fericire, nu se consuma atat de des de catre mai nimeni dintre noi, dar este si acest produs un aliment care poate genera dureri de cap si la fel stau lucrurile si in privinta consumului marit de alune sau nuci. Mai serioase probleme poate pune consumul de carne si derivate din carne congelata, precum…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu