Sanatate Sfaturi si sugestii

Exercitii Kegel-pentru planseul pelvin


Sanatate - Exercitii Kegel

Există o mulţime de lucruri de care nu avem habar, care ne pot provoca râsul, dar care sunt cât se poate de serioase şi de utile, căci altfel, oamenii de ştiinţă nu şi-ar bate capul şi nu ar pierde timpul cu ele. Din această serie de lucruri fac parte şi exerciţiile Kegel, ce sunt foarte utile pentru persoanele care se confruntă cu incontinenţa urinară.

Există femei şi bărbaţi care, la vârsta maturităţii, se confruntă cu aşa ceva din cauza faptului că planşeul pelvin (formaţiune de muşchi ce susţine organele pelvine la locul potrivit) nu este tonifiat. Problema apare în mod frecvent la femeile însărcinate, care pot continua să resimtă neplăcerile generate de slăbirea planşeului pelvin şi după naştere.

Pentru a evita astfel de situaţii au fost inventate exerciţiile Kegel cu rol de tonifiere a muşchilor responsabili cu buna desfăşurare a micţiunii. Exerciţiile sunt destul de complicat de efectuat, nu pentru că ar necesita un loc special sau aparatură sofisticată, ci pentru că este greu (la început) să contracţi exact muşchii necesari (dacă simţi fesele sau abdomenul încordaţi înseamnă că execuţi mişcările greşite). Trebuie să „strângi” uretra şi anusul ca şi cum ai amâna momentul micţiunii şi să păstrezi încordarea timp de 3 secunde, apoi să relaxezi muşchii pentru alte 3 secunde şi iar să încordezi, repetând acţiunea de maxim 15 ori.

Pare aberant şi hilar, dar nu strică să încercăm pentru că nu cred că există cineva dintre noi care să-şi dorească să resimtă pe propria piele efectele unui planşeu pelvin slăbit.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu