Diete Sanatate

Dezechilibrul hormonal se rezolva si printr-o dieta adecvata

Dezechilibrul hormonal se rezolva si printr-o dieta adecvata
Cauzele care conduc la instalarea unor dezechilibre de natura hormonala in organism sunt strans legate de activitatea la nivel glandular, iar in anumite perioade femeile in mod special, dar si barbatii sunt mai expusi la asemenea dezechilibre de natura hormonala tocmai pentru ca, fie din cauza unei alimentatii gresite, fie din cauza unor conditii speciale precum menopauza sau cele generate de activitatea profesionala, anumite glande din organism cunosc o evolutie fluctuanta, fapt care favorizeaza aparitia unor afectiuni mai grave sau mai putin grave.

O dieta echilibrata va putea completa satisfacator medicatia specifica unor asemenea probleme de natura hormonala, eliminand mai rapid simptomele si ameliorand simtitor starea de sanatate a pacientului. Daca insa nu se acorda atentie alimentatiei si se consuma, de exemplu, in continuare alimentele interzise in astfel de situatii lucrurile se pot agrava, iar medicatia nu va mai avea efectul scontat. In unele situatii persoana afectata nici macar nu se mai prezinta la medic si tocmai in asemenea cazuri o dieta adecvata este exact ceea ce se impune pentru a rezolva intr-o masura buna un dezechilibru hormonal care ameninta organismul cu contractarea de alte afectiuni, mai grave.

Intrucat nivelul fluctuant de hormoni din organism poate influenta decisiv o serie de procese esentiale precum functiile cognitive, dispozitia generala, functiile de reproducere sau cele care controleaza activitatea organelor principale, introducerea in meniul zilnic de alimente care sa ajute la reglarea nivelului de hormoni din organism este obligatorie. Pestele, de exemplu, este un aliment calduros recomandat de medici pentru a ajuta in asemenea situatii, iar persoanele care nu suporta pestele pot opta oricand si pentru suplimente alimentare bogate in u…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu