Sanatate Sfaturi si sugestii

Nu lasati pielea capului sa se dezhidrateze in mod accentuat!

Nu lasati pielea capului sa se dezhidrateze in mod accentuat!Grija accentuata pentru sanatatea parului nostru poate avea uneori efectul contrar, prin apelul frecvent la produse de ingrjire multa lume riscand sa afecteze serios pielea capului, care va deveni mai sensibila, se va irita mai usor si, intr-un final, va ajunge sa prezinte un aspect uscat, creand suplimentar si efectul inestetic de matreata abundenta.

Lipsa e ingrijire a parului poate de asemenea genera cam acelasi tip de probleme insa nu atat de grave cum sunt cele care apar prin ingrijire excesiva, responsabile pentru aceasta situatie fiind unele ingrediente din samponul nostru sau chiar si din balsam ori alte cosmetice destinate ingrijirii parului.

Prin aplicari repetate de astfel de substante, pielea scalpului ajunge hipersensibila, isi pierde multe dintre proprietatile sale naturale si se usuca in mod accentuat din cauza unei lipse acute de hidratare si/sau a alergiilor care pot fi frecvent cauzate e unele produse pentru ingrijirea parului.

Alcoolul, multe dintre sampoanele de pe piata, unele geluri de par, fixativul de par si alte produse de acest tip nu contin absolut nici un ingredient util pentru hidratarea scalpului si, mai mult, sensibilizeaza si irita in mod repetat aceasta zona astfel incat nu e de mirare ca dupa un timp incepe sa apara ceva similar cu matreata, noi crezand ca nu ne ingrijim suficient si indesind spalarile zilnice, adica facand si mai rau pielii scalpului.

Obligatoriu pentru a se rezolva cu bine aceasta situatie este introducerea de cosmetice si produse naturale cu rol hidratant, unele dintre cele existente pe piata fiind foarte prietenoase cu scalpul nostru si oferindu-i cam tot ceea ce are nevoie pentru a isi reveni la aspectul sau sanatos.

Eliminarea apoi a produselor care pot fi suspectate pentru iritarea pielii capului este de asemenea de dorit si, suplimentar, putem folosi si umidificatoare profesionale pentru locuinta noastra, oferind astfel scalpului si un plus de ajutor prin aportul suplimentar de vapori de apa.

Unele masti de par au un rol benefic si pentru hidratarea si hranirea pielii capului cu substante bune, iar atunci cand aveti timp puteti apela si la aceasta formula pentru a va rezolva problema voastra de sanatate. Ceaiul verde, iaurtul, unele uleiuri virgine, vitamina E sau avocado pot fi folosite la prepararea de masti, astfel fiind siguri ca scalpul isi va reveni la normal, iar voi va veti simti ceva mai usurati, avand nu doar un par curat si frumos, dar si o piele sanatoasa a scalpului, protejata de uscaciune si alergii de tot felul.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu