Sanatate Sfaturi si sugestii

Mamicile au nevoie de socializare pentru a ramane suple si placute!

Mamicile au nevoie de socializare pentru a ramane suple si placute!Aparte de o dieta corecta si mult exercitiu fizic, orice mamica are nevoie de timp de calitate pe care sa si-l acorde periodic, acest lucru fiind valabil atat pentru proaspetele mame cat si pentru cele care au copii de varste mai inaintate.

A fi mama este o indatorire la fel de solicitanta si consumatoare de energii ca si mersul zilnic la slujba, spre deosebire de angajatii obisnuiti mamele fiind obligate sa fie prezente nu doar 8-10 ore pe zi la datorie ci 24/24 ore si supuse astfel unui stres prelungit care apare indiferent de cat de mult si-ar iubi ele copiii.

Pentru a reusi totusi sa ramana bine conectate la pulsul vietii, ingrijindu-se si de odraslele lor la superlativ, mamicile trebuie sa apeleze la multe trucuri utile care sa le permita sa elimine mare parte din stresul acumulat pentru a fi astfel din nou gata de actiune in zilele urmatoare.

1. Autosugestia este din acest punct de vedere aliatul numarul unu pentru toate mamicile, ele trebuind constant sa isi mentina o mentalitate pozitiva, multa voie buna si un flux continuu de endorfine in sistemul lor sanguin. O mama mereu vesela inseamna si un copil care se dezvolta normal, aceasta fiind formula cea mai putin costisitoare care sa permita desfasurarea vietii de familie in cele mai bune conditii.

2. Ca orice alta persoana, si o mamica are necesitati care trebuie satisfacute, iar daca ea nu reuseste sa isi ofere tot ceea ce o face sa se simta normala atunci si viata de familie va avea mult de suferit. Este insa in primul rand responsabilitatea mamei sa isi organizeze timpul in asa fel incat sa faca ceea ce isi doreste, dar sa raspunda si responsabilitatilor sale de mama si sotie. Este posibil si nici macar nu e greu, dimpotriva in acest mod toate lucrurile asezandu-se mai bine decat inainte.

3. Contactul cu prietenele de suflet, pastrarea legaturilor cu viata mondena si sentimentul ca nu esti prin nimic exclusa din viata sociala sunt esentiale pentru ca o mamica sa isi pastreze echilibrul sufletesc si mental. Inclusiv din acest punct de vedere copilul nu trebuie folosit drept scuza, putandu-se apela acum la sot, la rudele apropiate sau la alte formule pentru a se gusta cate putin si din placerile vietii, dar cu moderatie si in momentele cele mai potrivite.

4. Tratamentele de frumusete si cele de modelare corporala, putina sauna, exercitii fizice la sala si/sau acasa precum si iesiri periodice in afara orasului inseamna toate timp de calitate si multa sanatate si mamicile nu trebuie sa si le refuze, frecventa acestor activitati fiind ceva mai mica, dar ele continuand sa ramana parte din stilul sau preferat de viata.

5. Nu in ultimul rand, viata sexuala trebuie sa isi reia ritmurile sale obisnuite incetul cu incetul, acum sotii avand sansa de a se indragosti din nou, regasindu-se parca aceiasi si parca usor schimbati de calitatea lor de proaspeti parinti. Este de-a dreptul incitant si merita investita multa dragoste si multa rabdare pentru a se obtine si in aceasta zona un maximum de beneficii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu