Sanatate Sfaturi si sugestii

Celulita poate fi ameliorata si prin tratamente casnice!

Celulita poate fi ameliorata si prin tratamente casnice!Fiind privita de catre medici ca o afectiune a pielii, celulita va necesita tratamente specifice pentru acest organ, in special pielea mai sensibila si mai fina putand fi afectata mai usor de celulita. Persoanele care sunt daruite de la natura cu o piele mai groasa vor devolta mai greu celulita, dar nu sunt nici acestea ferite daca nu isi mentin greutatea la un nivel normal, se feresc de miscarea fizica si se alimenteaza in mod gresit.

Pentru femeile cu pielea sensibila, celulita poate ajunge sa reprezinte o problema serioasa mai ales atunci cand circulatia sangvina in zonele cu risc nu este stimulata corespunzator, astfel aglomerandu-se celule moarte si celule grase la un loc si formandu-se temuta celulita care cu greu va mai putea fi inlaturata mai apoi. Masajul zilnic, igiena corecta, exfolierea periodica a pielii si multa miscare fizica pot insa preveni cu succes aparitia acestei conditii de sanatate.

Alimentatia este esentiala atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea celulitei, impunandu-se acum scaderile serioase in greutate, apelul la alimente care sa reduca inflamatiile din organism precum si introducerea de suplimente cu rol in blocarea si eliminarea celulelor grase si nutrirea adeccvata a pielii asa cum sunt cele pe baza de bromelaina, afine, Ginkgo Biloba, ulei de nuca de cocos sau ceaiuri detoxifiante. Inutil de amintit ca si aportul de apa trebuie crescut pentru a se permite pielii sa foloseasca la maximum toate nutrimentele pe care le primeste prin alimentatie.

Masajul de stimulare a circulatiei sangelui nu este greu de realizat, dar trebuie indeplinit zilnic, tot asa putandu-se proceda si cu exfolierea usoara a pielii prin apelul la uleiuri naturale sau la produsele indicate noua de catre medicul specialist. Circulatia sangelui va fi de asemenea stimulata si prin plimbarile zilnice de cate o ora sau exercitiile fizice in aer liber, fiind intru totul recomandat ca si aceste masuri sa se ia pe baza zilnice si pe intervale de cel putin o jumatate de ora si mai mult.

Intrucat celulita poate sa apara si ca urmare a cresterii nivelurilor de estrogen in organism, se recomanda pe toata perioada tratamentului eliminarea definitiva a contraceptionalelor si adoptarea doar a mijloacelor fizice de contraceptie precum si introducerea unei diete corecte, care sa regleze multumitor nivelul de estrogen. Pe perioada odihnei si a repausului, pozitia trebuie schimbata mai des, iar blocarea in aceeasi pozitie pentru mai mult de cateva minute trebuie evitata cu orice pret.

Tratamentul specific pentru combaterea celulitei va fi urmat asa cum ni-l prescrie medicul specialist, dar alaturi de acest tratament toate masurile de ordin alimentar si de viata merita de asemenea adoptate pentru rezultate mai bune ale tratamentului medical. Celulita nu va disparea probabil definitiv odata prezenta in organismul nostru, dar poate fi combatuta cu mare succes, disparand macar simptomele sale de suprafata daca nu si cele de profunzime. Astfel bolnavii capata mai multa incredere in sine, se simt mai aproape de normal si toate vor reveni la ritmurile obisnuite ale vietii de zi cu zi daca se da tot interesul pentru tinerea sub control a acestei afectiuni destul de suparatoare din vremurile noastre.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu