Diete Sanatate

Nivelul de testosteron poate fi reglat prin alimentatie

Nivelul de testosteron poate fi reglat prin alimentatie
Testosteronul nu este secretat, poate spre surpriza unora dintre cititoare, doar de catre barbati, dar si de catre femei, fiind unul dintre hormonii cu rol decisiv in reglarea unor procese esentiale din organism. Este adevarat ca barbatii secreta mai mult testosteron decat femeile, dar ei au nevoie de aceste niveluri crescute pentru a obtine o masa musculara mai mare, o voce mai groasa si alte trasaturi specific masculine.

Pentru femei, mentinerea nivelului de testosteron la un nivel optim este esentiala deoarece sunt astfel afectate nu doar procesele care tin de reproducere, dar si cele care privesc sanatatea sistemului circulator, a arderii grasimilor sau activitatea sistemului nervos. O rata fluctuanta a testosteronului la femei, ca si la barbati, poate conduce la scaderea drastica a apetitului sexual, la depresie, probleme cardio-vasculare si altele.

Estrogenul, hormonul specific feminin, este obtinut din testosteron, iar femeile care au un nivel optim de testosteron in organism vor beneficia si de o masa musculara mai buna, de un sistem osos mai puternic precum si de un libidou normal. Desigur, excesul de testosteron poat conduce la aparitia parului facial si alte probleme de nedorit si de aceea nu se recomanda cresterea pe cale artificiala a aportului de testosteron ci doar o alimentatie echilibrata, care sa ofere niveluri optime de testosteron fara nici un pericol pentru sanatate.

O dieta pentru reglarea nivelului de testosteron, atat la femei ca si la barbati, va include obligatoriu in meniul zilnic produse bogate in magneziu, zinc si seleniu, dar si proteine, care sunt de asemenea esentiale pentru sanatatea organismului. Grasimile trebuie sa fie din cele nesaturate, iar carbohidratii obtinuti de preferat din surse vegetale precum legumele, zarzavaturile si fructele. Proportia ideala este de aproximativ 30 la suta din fiecare categorie de nutrimente, de consum…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu