Sanatate Sfaturi si sugestii

Migrenele pot fi prevenite prin metode simple si naturale

Migrenele pot fi prevenite prin metode simple si naturale
Migrenele reprezintă una dintre cele mai răspândite, dar şi mai complexe afecţiuni ale zilelor noastre. Migrenele sunt dureri de cap intense, de cele mai multe ori localizate pe partea stângă, în ritmul pulsului arterial. Acestea pot fi determinate de activităţile solicitante de zi cu zi, problemele hormonale, depresiile, stresul, oboseala şi emoţiile puternice, fie că sunt pozitive sau negative.

Un studiu menţionat de NESCAFÉ arată că una dintre cauzele frecvente ale migrenelor este lipsa somnului. Media de somn necesară pentru a asigura sistemului nervos odihna de care are nevoie pentru a se reface este de 7-8 ore pe noapte. Aerisirea camerei, consumul unui pahar cu lapte şi evitarea situaţiilor neplăcute înainte de culcare, reduc riscul apariţiei migrenelor cu 30%.

Un duş sau o baie caldă cu săruri de relaxare pot ajuta, de asemenea, la prevenirea durerilor de cap. La acestea putem adăuga şi un masaj uşor al tâmplelor şi al zonelor dureroase. Dacă sunteţi la birou sau în orice alt loc care nu vă permite utilizarea duşului, încercaţi să puneţi o compresă rece pe frunte. În scurt timp, veţi simţi cum durerea se diminuează.

De asemenea, un studiu citat de NESCAFÉ a demonstrat cum sub influenţa cofeinei, procesul de absorbţie a medicamentelor analgezice este accelerat. Cercetarea efectuată pe un eşantion de 301 persoane care sufereau de migrene în mod regulat, a re…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu