Sanatate Sfaturi si sugestii

Mai este laptele de vaca sigur?

Mai este laptele de vaca sigur?
Problemele din trecut legate de boli noi aparute la bovine, dar si alte animale au diminuat simtitor vanzarile la lapte si produse lactate. Oamenii pur si simplu s-au temut sa nu se resimta si ei de pe urma consumului de lapte sau de carne de vita si au evitat pe cat posibil aceste produse.

Se stie foarte sigur, de exemplu, faptul ca inclusiv in U.E. au existat in trecut ferme de animale mari unde se foloseau hormoni artificiali care sa creasca productia de lapte cu zece si chiar mai multe procente. Autoritatile au decis atunci ca astfel de practici nu au un impact asupra sanatatii omului si au permis folosirea acelor hormoni.

Mai nou insa s-a interzis pe tot teritoriul U.E. folosirea unor hormoni pentru cresterea productivitatii la animale si astfel fermierii au fost obligati sa respecte normele in vigoare si sa caute alte modalitati mai sanatoase de crestere a productiei de lapte. Nu doar U.E., dar si Japonia, Australia, Canada sau Noua Zeelanda au promovat in ultima vreme o politica similara pentru cresterea animalelor.

Motivul pentru care s-a interzis folosirea hormonilor artificiali, care imita de fapt anumiti hormoni produsi natural de animale, este legat de rezultatul mai multor studii medicale care arat…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu