Sanatate Sfaturi si sugestii

Gravidele ar trebui sa consume si carne de peste

Gravidele ar trebui sa consume si carne de peste
Femeile gravide care consuma cantitati mai mari de carne de peste pe durata sarcinii vor avea bebelusi mai inteligenti, acestea sunt concluziile unui studiu recent intreprins in Statele Unite si publicat anul trecut, in luna aprilie. La acest studiu au participat 300 de mamici alaturi de copiii lor in varsta de doar trei ani si s-au urmarit efectele pozitive asupra dezvoltarii copilului, mamele consumand in perioada de graviditate peste in cantitati diferite.

Acele mamici care au mancat mai mult peste decat portia standard saptamanala recomandata de autoritatile in nutritie au reusit sa nasca copii cu abilitati motorii mult imbunatatite in comparatie cu bebelusii acelor mamici care au consumat doar cantitati obisnuite de peste sau chiar deloc pe durata sarcinii. Doar 2 portii de peste pe saptamana nu vor avea deci impactul dorit asupra dezvoltarii ulteriorare a copilului ci va fi nevoie de cantitati ceva mai mari de carne de peste pentru a se vedea aceste efecte benefice.

Se stia de mai multa vreme faptul ca o femeie gravida trebuie incurajata sa consume peste mai mult decat obisnuia sa o faca inainte, adica cel putin 2 portii pe saptamana, dar gratie acestui studiu recent s-a reusit sa se aduca si dovezi mai solide pentru aceasta teorie medicala conform careia consumul de carne de peste ajuta la o buna dezvoltare a bebelusului in anii imediat urmatori na…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu