Diete Sanatate

Islamul recomanda credinciosilor o dieta sanatoasa si echilibrata

Islamul recomanda credinciosilor o dieta sanatoasa si echilibrata
Regulile alimentare ale Islamului sunt foarte precise si explicite, existand liste intregi de alimente interzise sau recomandate precum si indicatii utile pentru modul de sacrificare a animalelor sau pentru gatitul de zi cu zi. O alimentatie sanatoasa este astfel pentru orice credincios parte integranta din stilul sau religios de viata, musulmanii nemaiputand sa separe dieta obisnuita de planul spiritual al vietii lor. Sanatatea trupeasca si cea sufleteasca trebuie sa primeze, iar regulile alimentare specifice ajuta din plin la atingerea acestui obiectiv.

Dintre alimentele interzise in Islam, carnea de porc se stie ca nu poata fi consumata sub nici o forma de catre musulmani, dar nici carnea animalelor pradatoare si nici carnea in sange sau sangele ca atare. Alcoolul in general nu este tolerat sub nici o forma, dar exista in prezent si formatiuni religioase desprinse din Islam care permit consumul moderat de alcool in cadrul unei diete echilibrate. Animalele folosite ca hrana trebuie sacrificate dupa un anume tipic, de obicei de catre un musulman, care foloseste un cutit foarte ascutit cu care se injunghie animalul in gat.

Legumele, cerealele, fructele sau lactatele pot fi consumate fara restrictii in cadrul dietei promovate de Islam, dar se pune totusi un accent special pe moderatia la masa, fiind recomandat sa nu se serveasca portii prea mari, ca parte dintr-o alimentatie sanatoasa si lipsita de excese. Consumul de apa proaspata este bineinteles incurajat, iar ceaiurile din plante nu sunt nicaieri interzise si pot fi si acestea introduse la dieta. In situatii foarte rare, atunci cand nu exista altceva d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu