Sanatate Sfaturi si sugestii

Caramelul artificial din bauturile de pe piata este pus sub acuzatie

Caramelul artificial din bauturile de pe piata este pus sub acuzatie
Caramelul artificial prezent in multe dintre racoritoarele de pe piata alimentara precum si in unele produse alimentare ar putea fi in curand restrictionat deoarece se crede ca ar contine unele substante cu efect cancerigen, lucru demonstrat in cadrul unor studii intreprinse pe animalele de laborator.

In Statele Unite ale Americii deja se fac presiuni din partea autoritatii medicale pentru scoaterea definitiva a caramelului artificial dintre ingredientele pe care le pot utiliza producatorii de bauturi si alimente, fiind pus sub lupa si modul primejdios in care se obtine caramelul artificial pe cale industriala.

In prezent exista mai multe tipuri de caramel artificial prezente in diferite produse alimentare si bauturi, unele foarte periculoase, iar altele de asemenea suspecte, dar cu un grad mai mic de risc. Alaturi de echipele de specialisti care au lucrat la studiile medicale intreprinse pentru analizarea caramelului artificial si-au facut auzita vocea si mai multe somitati in oncologie din SUA care cer interzicerea acestui ingredient pentru prepararea de bauturi si alimente.

Bineinteles ca producatorii care includ caramelul artificial in produsele lor au reactionat “cu indignare” declarand ca produsele lor sunt foarte sigure pentru consum si cerand consumatorilor americani sa nu bage in se…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu