Diete Sanatate

Infrunta iarna printr-o alimentatie sanatoasa!

Infrunta iarna printr-o alimentatie sanatoasa!
Intrucat abuzul de medicamente nu este deloc recomandat mai ales in timpurile pe care le traim este bine sa stimulam sistemul nostru imunitar in principal printr-o alimentatie echilibrata si introducerea de suplimente naturale si pline de nutrimente utile.

Sucul de citrice, de exemplu, este primul lucru la care ne gandim cand dorim sa prevenim afectiunile specifice iernii, deoarece contine vitamina C, dar la fel de mult ne poate ajuta si patrunjelul verde (usor de gasit chiar si iarna), bananele, merele sau avocado, de asemenea bogate in vitamina C.

Ceea ce conteaza mult in alimentatia de iarna nu este in primul rand aportul de vitamina C, destul de important si acesta in sine, ci aportul a numerosi alti antioxidanti care sa ajute organismul sa se protejeze corespunzator nu doar de vremea de afara, dar si de excesele alimentare si de consumul de alcool, care sunt la maximum in aceasta perioada.

Fibrele alimentare, intrucat tind sa lipseasca din alimentatia specifica acestui anotimp, trebuie sa fie procurate nu doar din painea integrala, dar si din morcovi, legume boabe, zarzavaturi si cereale integrale sau fulgii de ovaz. Fibrele alimentare si consumul de apa ajuta astfel la imbunatatirea activitatii sistemului imunitar la fel de mult ca si vitamina C sau alti antioxidanti.

Supele calde si pline de vitamine, ceaiurile parfumate din plante, laptele degresat si bine fiert sau sucurile proaspat preparate si servite la temperatura camerei au un rol de asemenea pozitiv nu doar pentru sanatatea organismului, dar si pentru starea noastra generala de bine. Mierea de albine poate uneori ajuta la indulcirea acestor preparate de casa, oferindu-ne si o protectie suplimentara contra infectiilor virale de iarna.

Nu in ultimul rand condimentele si tot felul de mi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu